Самотраки ни очаква през септември със своето очарование и безкрайните възможности за интересно изкарване. Ще нощуваме на към къмпинг, съчетавайки почивката с колоездене, каяк, каньонинг, и изкачване до най-високата точка на острова. Местата са ограничени обадете ни се!

Кога?

17-ти и 22-ри септември

Къде?

остров Самотраки (Гърция)

Какво?

Комбинация от каяк, колоездене, каньонинг, шнорхелинг, изкачване на най-високия връх, разглеждане на археологически забележителности, къмпинг, плаж, минерални бани. С други думи всичко, за което бленува приключенската душа

Как?

Ден 1-ви: Тръгване рано вечерта на 19 (след работа). Сборен пункт град Любимец. Към 1 часа след полунощ сме в Любимец. Отбиваме до с. Мезек, където ще разпънем палатки и ще нощуваме.

Ден 2 – ри: На сутринта в събота събираме лагера и се отправяме към КПП Капитан Петко Войвода. Още преди обед сме в гр. Александрополи. Ще се разходим из Алесандорполи и ще оставим колите на паркинг пред пристанището докато чакаме ферибота, който е в 16 00. По залез слънце сме във Камариотиса, който е пристанищния град на острова. Ще се настаним в къща за гости или ще “дивокъмпингуваме” (зависимост от нагласите на групата).

Ден 3 – ти: Сутринта на 21-ти ставаме рано и след закуска се впускаме във приключенска надпревара. Половината от групата яхват велосипедите и поемат на запад по крайбрежния панорамен път към Терма. Пътьом разглеждат руините до Пелеополи и наблюдателната кула. [image_frame style=”border” align=”left” alt=”Самотраки” width=”550″]https://outdoor-bulgaria.com/wp-content/gallery/samothraki-multisport/samothraki-multisport-adventure-13.jpg[/image_frame] Велопохода продължава до къмпинг Терма, където се настаняваме и ще нощуваме. Останалата част от групата минава транзит (с автомобил) през къмпинга и продължава към Kipoi Beach в най-източната част на острова от където пускаме каяците на вода. Гребем на запад покрай стръмните брегове на Самотраки. Велосипедистите продължават покрай брега до Kipoi Beach, от където разменяме активностите следобед. След завръщането ни в къмпинга правим хапване и заслужена почивка преди приключенията на следващия ден.

Ден 4 – ти: Ставаме рано пием кафе и разделяме се на групи … вариантите са 4: Каране на колело по крайбрежието; плаж и минерални извори около къмпинга; каяк по крайбрежието или изкачване до най-високата точка на Saos планина (с други думи всички ще катерим планината)
[image_frame style=”border” align=”left” alt=”Saos” width=”550″]https://outdoor-bulgaria.com/wp-content/gallery/samothraki-multisport/samothraki-multisport-adventure-23.jpg[/image_frame]
Връх Фенгари (Луна) 1670 м. е известен с митологичното вярване, че от тук Посейдон наблюдавал развитието на Троянската война – ще видим какво се вижда от там. След завръщането ни в къмпинга 100% ще имаме нужда от минерални бани.

Ден 5 – ти: Ден пет е отделен за разходка по изключително красивия каньон Fonias. Разходка – меко казано. Ще мъкнем нагоре до входа екипировка: неопрени, боти, каски, жилетки, въже и железа. [image_frame style=”border” align=”left” alt=”Самотраки” height=”230″ width=”550″]https://outdoor-bulgaria.com/wp-content/gallery/samothraki-multisport/samothraki-multisport-adventure-58.jpg[/image_frame] Каньонът и пъстър и изпълнен с множество водопади и по малки водоскоци. Има огромни живописни вирове, в които по това време на година падат листата от дърветата. Ще се опитаме да стигнем до най-недостъпните местенца (както винаги).

Ден 6 – ти: За съжаление трябва да се разделим с мистичния остров Самотраки. Събираме багажите още рано сутринта и поемаме към пристанището, където си хващаме ферибота за връщане в реалността.

Кой е поканен?

Всички навършили 14 години

Колко струва?

350 лв. на човек (300 лв. за деца до 18 год.)

Какво е включено в цената?

• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка) + гид и инструктаж • Нощувка на къмпинг (палатки, шалтета, спални чували за хората,които нямат) • Екипировка за каньонинг + гид и инструктаж • Велосипед и каска (за хората, които нямат) • Ферибот до о. Самотраки • Снимки и видео от приключението

Какво не включва цената?

• Транспорт до Александрополис • Храна за престоя

Ще се справя ли?

Ти прецени. Ако имаш съмнения обади се за да решим заедно.

Какво да си носим?

• шорти(или бански) • сандали (или джапанки) • шушляково долнище (при по студено време) • връхни дрехи • слънчеви очила (препоръчително) • слънце защитен крем • шапка • подходящи обувки за планина • храна • шалте и спален чувал ако имате Ако това е вашето пътуване просто ни се обадете! Местата са ограничени! Илиян – 0887 915 846

Previous reading
Biking tour Northern Bulgarian Black SeaВелотур по северното черноморие
Next reading
Yantra kayaking weekendКакякинг приключение по р. Янтра