Ако през септември вече спомените от лятната ваканция, през юли започват да избледняват, а на теб ти се ще да запазиш още един незабравим спомен от 2019, продължавай да четеш!
Делтата на Дунав с каяк – поредното ултимативно приключение.
Делтата на река Дунав е втората по големина и най-добре запазена от европейските делти и мястото с най-висока концентрация на птичи колонии в цяла Европа.
Представете си как изследваме заедно мрежата от канали и езера в сърцето този жив организъм. Очакват ни 4 дни гребане, фотографиране, почивка и вдъхновяващи преживявания.
Присъединете към това епично каяк фото сафари.

Кога?
5-8 септември 2019

Къде?
Делтата на река Дунав/ Румъния

Какво?
Каякинг, снимане и къмпинг; 4 дни / 3 нощувки в Делтата на Дунав

Програма:

Ден 1:
Срещаме се в Тулча или пътуваме заедно с транспорт организиран от клуба. Придвижваме, оставяме автомобилите на паркинги и се впускаме в приключението, наречено: Делатата на Дунав. Очакват ни 17 км. гребане до самото сърце на делтата. Преминаваме през естуарен канал, заобиколен от скрити водни пътеки и езерца. Ще използваме времето си, за да наблюдаваме птиците и рибите, но няма да забравим да отделим време за почивка под сянката на някоя върба. Привечер ще разпънем нашия първи лагер.

Ден 2:
Денят започва от рано сутринта. Трябва да преодолеем почти 29 км. Ще се влеем в едно от най-големите езера през скрит канал, като внимаваме да не вдигаме твърде много шум и да не изплашим птиците. Продължаваме през водния лабиринт, пълен с лилии. Целта ни е Горгова, където ще се настаним в къща за гости. Тук ще имаме кулинарен уъркшоп и ще научим тайните на приготвянето на местните рибни деликатеси. 🙂

Ден 3:
След всичко до тук, време е за отпускане и релаксиращ ден. Гребането е само 16км. но пък си заслужава. Започваме с пресичането на второто по големина езеро в делтата на река Дунав – езерото Горгова. Ако имаме късмет и времето е спокойно, можем да видим скачащи риби над водата. Ако сме още по-големи късметлии и има вятър,ще се надяваме да е попътен и да играем по вълните. След около 8-9 километра достигаме до следващия лагер, където ще разпънем палатки и ще отпочинем. Ще се разположим в лагера на рибар. Ще се надяваме да има рибари в близкото рибарско село, за да научим някой техники.

Ден 4:
След закуска, пускаме каяците на вода и влизаме в един от най-красивите етапи – 20 км гребане до в Мурихиол през три езера и живописни картини, откриващи се пред „носа“ на каяка. Ще бъдем едно с делтата. Излизаме в ранния следобед. Събираме екипировка и се връщаме в Тулча при транспорта.
Ще се завърнем у дома с дузина адреналин във вашата система и някои страхотни снимки на вашето приключение.
ЗАБЕЛЕЖКА! Запазваме си правото да променим маршрута поради непредвидено водно ниво и неочаквана метеорологична обстановка.

Ще се справя ли?
Ако харесваш дивото къмпингуване, активен си, самостоятелен и търсещ, значи това е за теб.
Мин. Възраст 16 год.

Организационна такса?
460лв.

Максимални налични места: 10

Какво е включено:
– Каяци, допълнително оборудване (гребло, жилетка, сухи торби);
– Бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал) ако нямате лични;
– Водач;
– Нощувка в къща за гости
– Връщане до паркинга при Тулча

Какво НЕ е включено:
– транспорт до / от Тулча (Възможност за организиране или споделено пътуване)
– изхранване
– такса за паркиране

Какво да си носим:
– палатка, шалте, спален чувал (Ако имате)
– сезонни дрехи – тениски, шорти, панталони, топли дрехи за сутрин и вечер. Избягвайте памука, освен за спане
– дъждобран
– шапка с козирка
– слънцезащитен крем
– репелент срещу комари
– пластмасова или метална купа, лъжица, вилица.
– вода (минимум 6 литра), енергийни блокчета
– храна

Ако това е вашето приключение не му мислете! Местата са ограничени!
Не се колебайте да ни потърсите за още детайлна информация!
0887 915846 Илиян

Previous reading
Водолазен курс 2019 CMAS NAUI или TDI SDI
Next reading
С каяк до о-в Св. Анастасия