Отново сме тук! В търсене на мистичните кътчета в България и в преследване на усещанията, носещи духа на миналото. О-в Света Анастасия е едно от тези места. Появил се след изригването на вулкан в миналото, островът се намира в акваторията на Бургаския залив и е единственият обитаем остров по българското Черноморие. Малкото късче скала е разположено на 6,5 км. южно от Бургас и на около километър и половина от най-близкия бряг. Мястото е интересно, не само заради причудливите форми, образували се от множеството морски бури и ветрове, но и заради историята си. Повече може да прочетете тук: http://goo.gl/Y4vENX или на място след като акостираме с каяците. Ако идеята ви допада обадете ни се!

Кога?

15 юни /събота/

Къде?

Бургаскии залив, о-в Света Анастасия

Какво?

Каякинг тур до острова и обратно.

Как?

Събираме се в събота около 9 00 на Лукойл преди местността Пода – на изхода от Бургас, посока Созопол. Придвижваме се до удобно място за влизане на вода. Ще гребем покрай брега в т.нар. “Цигански залив” и ще подберем най-краткия маршрут до о-в Света Анастасия. На острова ще хапнем, ще разгледаме забележителности и скални образувания – Гъбата, Дракона, Вкаменения пиратски кораб, Портата на слънцето. Ранния следобед ще се върнем почти по същия маршрут до колите.

Организационна такса:

55 лв. на човек

Таксата включва:

· Инструктор (Водач)
· Обучение (Особености при гребане в морски условия) – ако е необходимо
· Екипировка (двуместни и едноместни каяци – подходящи за море; шприцка, суха торба, гребло, жилетка, винилова торба за багаж )

Какво да си носим:

· Спортно облекло подходящо за гребане/ намокряне
· Резервен чифт дрехи и обувки
· Слънцезащитен крем
· Слънчеви очила (препоръчително)
· Шапка за слънце (препоръчително)

Програмата ще се проведе само при подходящи метеорологични условия. Ще разберем ден или два преди датата.

За контакти и допълнителна информация:
0887 915846 – Илиян

Previous reading
С каяци през делтата на Дунав
Next reading
С каяк на Амулиани през май