След вдъхновяващото пътуване през 2018 между Босна и Сърбия, ето го и приключението ни из дивия парк Тара през 2019. Това е едно пътуване през вода и скала, през две страни чиято превратна история може да си съперничи само с дивната им красота! През 2019 правим опит да надградим програмата и да направим преживяването още по-безценно. Емоциите около парк Тара са гарантирани – над 50 км. гребане за два дни през недостъпния каньон на р.Дрина и за финал каньонинг и SUP. Ако не ти се лежи по-плажовете през август усетеи това, което само природата може да ти прошепне без думи… На пътят ще откриеш приключение, красота, може би себе си?

Кога?
14-ти до 18-ти август

Къде?
Босна и Херцеговина и Сърбия (парк Тара)

Какво?
Спускане с каяци от Вишеград/Босна/ до Байина Баща/Сърбия/; Каьонинг по р. Рача и SUP по Дрина веднага след стената на яз. Перушац

Как?
Ден 1-ви: Пътуването! Тръгваме от София рано сутринта на 14-ти. Амбицията ни е да пътуваме спокойно, за да сме във Вишеград (Босна и Херцеговина) по светло и да имаме време да разгледаме забележителности. Пътьом ще разгледаме популярния дървен град на Емир Кустурица. Ще са ни необходими и хранителни запаси за следващия ден, които трябва да си набавим.
Преди да падне нощта ще приготвим екипировката и ще се разпределим по лодки. Ще нощуваме в уютна къщичка за гости на края на града.

Ден 2 – ри: След задължителното кафенце, се подготвяме за отпътуване. Ще се разходим по прословутия Вишеградски мост, построен през 16век и из уличките на Каменния град “на ъгъла” между реките Дрина и Рзав. Преглеждаме екипировката и всичко необходимо два дни и една нощ по река Дрина. Като за начало няма да прекаляваме с грабането. В началото ще ползваме течението и ще приложим минимум усилия. През този втори ден ще влезем в каньона на север от Вишеград, ще видим останките от античния град Хратар. Ще спрем за почивка около обяд и не след дълго ще излезем на мястото, където ще нощуваме край реката. Домакините ще ни приготвят вечеря и гарантирано ще създадат гостоприемна атмосфера. Ще отпочинем и ще се подготвим за следващия ден и предстоящите 35 км, в най-недостъпната част на каньона.

Ден 3 – ти: Продължаваме нашето пътешествие по реката. Стягаме екипировката и продължаваме надолу по течението възможно по-рано. Подминаваме няколко рибарника и къщички на двата бряга на реката, която прави рязък завой на изток. Само след няколко километра ще спрем за почивка в ръкава на Камениски поток. Тук ще преминем през най-тежкия участък от реката, където в продължение да близо 20км няма удобни места за излизане. Течението изчезва почти напълно и това допълнително ще ни забави. Тук обаче са и спиращите дъха гледки. Безкрайни отвесни скали влизат във водата, от тях стърчат вековни дървета. Реката постепенно се разширява и преминава в язовир Перучац. Ще излезем малко преди стената на язовира, където ще ни чака транспорт. Ще се настаним в малък семеен хотел в гр. Байна Баща. Ще вземем душ и ще вечеряме край реката като няма как да не пробваме местните деликатеси.

Ден 4 – ти: Ще трябва да сме в форма, защото ни чака епичен ден. Ще се подготвим за предстоящия каньонинг в парк Тара. Очакват ни 4 часа в недостъпния каньон на р. Рача. Следобяд ще се върнем в хотела, ще отпочинем за кратко и ще тръгнем към началната точка за влизане по течението на реката със SUP. В тази част, реката е доста по-палава. Водата мърда под краката ни, а под повърхността прозира живописния ландшафт. Ще се насладим на красотата на водопада Врело, покрай който ще преминем. След още 2 часа по реката, ще достигнем до култовата къщичка, построена върху огромен камък, насред реката. Там ще излезем точно на мястото, където ще отседнем. От тук нататък, ще го даваме по-спокойно. Ще имаме една последна релаксираща вечер и време да споделим емоциите, преживени през изминалите дни.

Ден 5 – ти: Последния ден ще направим кратка отбивка до манастир Рача и ще поемем по нелекия път към дома.

Кой е поканен?
Всички навършили 18 години

Организационна такса:
500 лв. на човек

Какво е включено в цената?
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, жилетка, шприцка, суха торба)
• Инструктор/ водач по време на двудневното гребане
• Инструктор/ водач по време на SUP спускането
• Инструктор/ водач по време на каньонинга
• Съпровождащ транспорт на багажа
• Снимки или видео от приключението

Допълнителни разходи:
• 3 нощувки в къщи и семейни хотели – около 60лв.
• Транспорт от и до България /Пътни такси/ – около 50лв.
• Застраховка (с включен спорт) за периода на пътуването – 7лв.

В цената НЕ са включени:
• Храната – ще пазаруваме заедно, ще се възползваме и от предимствата на местната кухня (всичко е по много и е вкусно)
• Магнити, сувенири и т.н.

Ще се справя ли?
Гребен опит е препоръчителен. Ако имаш съмнения обади се за да решим заедно.

Какво да си носим:
• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• връхни дрехи
• резервен чифт дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем /
• шапка за слънце
• подходящи обувки за ходене
• хавлиена или микрофибърна кърпа

Ако чакате отдавна това пътуване, не му мислете! Местата са ограничени!
Вили – 0879 422 986

Здравейте приятели,
и тази година се очертават подводни приключения! За всички, които копнеят да се докоснат до красотите на подводния свят:

ВОДОЛАЗЕН КУРС – начинаещи и напреднали CMAS, NAUI, TDI/SDI

Обучението ще се проведе от водолазни инструктори с дългогодишен опит и с първокласна екипировка. Това леководолазно обучение ще ви предложи едно различно преживяване по Южното ни Черноморие, съчетано с лежерна почивка.
Инструкторите – сертифицирани леководолази с дълъг професионален опит в обучението в подводни спортове по системите на CMAS, NAUI, TDI/SDI.

КЪДЕ: Комплекс „Вили Боров Рай /между Царево и Арапя/, Южно Черноморие;
Райони с подходящ подводен ландшафт

КОГА:
Теориия – от средата на февруари 2019 до средата на март 2019 – дистанционно или редовно обучение
Практика – от 6 юли до 12 юли 2019г. включително / 7 дни /

КОЙ Е ПОКАНЕН?
Всички навършили 18 години

КАКВО ВИ ОЧАКВА?
Курсът се провежда по стандартите на международни системи за обучение и сертификация за водолазна дейност (CMAS, NAUI или TDI/SDI).
Учебната програма включва теоретични и практически занятия. При завършване на теоретичната подготовка се провежда писмен тест.
От самото начало практическата част от обучението се извършва на море, при реални условия. Доколкото позволяват времето и условията гмурканията могат да се провеждат на различни места, характерни с вида на дъното, дълбочината, растителния и животински свят. По такъв начин обучаемите за кратко време опознават морето, основните правила на поведение под вода и начина на използване на екипировката в реални условия. Заниманията се провеждат съобразно степента на усвояване, физическото състояние и умората на курсистите.
Всички, които успешно са завършили курса получават оригинален международно признат сертификат. Документът представлява двустранна карта с данни за водолаза, степента на обучение, кодов номер, номер на картата и т.н.
Този сертификат ще ви даде възможност да практикувате и да се наслаждавате на водолазния спорт по целия свят. Той е гаранция, че вие притежавате необходимите знания и умения да се гмуркате при условията, определени от сертификата ви.

КАКВА Е ЦЕНАТА?
450 лв. на човек – пълно обучение теория и практика и издаване на международно признат сертификат

КАКВО Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА?
Инструктори – сертифицирани леководолази с дълъг професионален опит в обучението в подводни спортове по системите на CMAS, NAUI, TDI/SDI.
Обучения и инструктажи – теория и практика
Екипировка и инвентар, за провеждането на обучението – бутилка , жилетка, регулатор
Издаване на международния сертификат
Професионално фото заснемане 🙂

КАКВО НЕ ВКЛЮЧВА ЦЕНАТА?
Транспорт – от /до базата между Царево и Арапя
Храна – в мястото за настаняване има обособени напълно оборудвани кухни, барбекю зони и кътове за хранене
Нощувки (по желание) – 25лв на вечер – настаняване в двойна стая в комплекс „Вили Боров Рай“ при провеждане на практическото обучение
Разходи от личен характер

ЗА ЗАПИСВАНИЯ И ВЪПРОСИ:
Вили – 0879 422 986;

Ако през септември вече спомените от лятната ваканция, през юли започват да избледняват, а на теб ти се ще да запазиш още един незабравим спомен от 2019, продължавай да четеш!
Делтата на Дунав с каяк – поредното ултимативно приключение.
Делтата на река Дунав е втората по големина и най-добре запазена от европейските делти и мястото с най-висока концентрация на птичи колонии в цяла Европа.
Представете си как изследваме заедно мрежата от канали и езера в сърцето този жив организъм. Очакват ни 4 дни гребане, фотографиране, почивка и вдъхновяващи преживявания.
Присъединете към това епично каяк фото сафари.

Кога?
5-8 септември 2019

Къде?
Делтата на река Дунав/ Румъния

Какво?
Каякинг, снимане и къмпинг; 4 дни / 3 нощувки в Делтата на Дунав

Програма:

Ден 1:
Срещаме се в Тулча или пътуваме заедно с транспорт организиран от клуба. Придвижваме, оставяме автомобилите на паркинги и се впускаме в приключението, наречено: Делатата на Дунав. Очакват ни 17 км. гребане до самото сърце на делтата. Преминаваме през естуарен канал, заобиколен от скрити водни пътеки и езерца. Ще използваме времето си, за да наблюдаваме птиците и рибите, но няма да забравим да отделим време за почивка под сянката на някоя върба. Привечер ще разпънем нашия първи лагер.

Ден 2:
Денят започва от рано сутринта. Трябва да преодолеем почти 29 км. Ще се влеем в едно от най-големите езера през скрит канал, като внимаваме да не вдигаме твърде много шум и да не изплашим птиците. Продължаваме през водния лабиринт, пълен с лилии. Целта ни е Горгова, където ще се настаним в къща за гости. Тук ще имаме кулинарен уъркшоп и ще научим тайните на приготвянето на местните рибни деликатеси. 🙂

Ден 3:
След всичко до тук, време е за отпускане и релаксиращ ден. Гребането е само 16км. но пък си заслужава. Започваме с пресичането на второто по големина езеро в делтата на река Дунав – езерото Горгова. Ако имаме късмет и времето е спокойно, можем да видим скачащи риби над водата. Ако сме още по-големи късметлии и има вятър,ще се надяваме да е попътен и да играем по вълните. След около 8-9 километра достигаме до следващия лагер, където ще разпънем палатки и ще отпочинем. Ще се разположим в лагера на рибар. Ще се надяваме да има рибари в близкото рибарско село, за да научим някой техники.

Ден 4:
След закуска, пускаме каяците на вода и влизаме в един от най-красивите етапи – 20 км гребане до в Мурихиол през три езера и живописни картини, откриващи се пред „носа“ на каяка. Ще бъдем едно с делтата. Излизаме в ранния следобед. Събираме екипировка и се връщаме в Тулча при транспорта.
Ще се завърнем у дома с дузина адреналин във вашата система и някои страхотни снимки на вашето приключение.
ЗАБЕЛЕЖКА! Запазваме си правото да променим маршрута поради непредвидено водно ниво и неочаквана метеорологична обстановка.

Ще се справя ли?
Ако харесваш дивото къмпингуване, активен си, самостоятелен и търсещ, значи това е за теб.
Мин. Възраст 16 год.

Организационна такса?
460лв.

Максимални налични места: 10

Какво е включено:
– Каяци, допълнително оборудване (гребло, жилетка, сухи торби);
– Бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал) ако нямате лични;
– Водач;
– Нощувка в къща за гости
– Връщане до паркинга при Тулча

Какво НЕ е включено:
– транспорт до / от Тулча (Възможност за организиране или споделено пътуване)
– изхранване
– такса за паркиране

Какво да си носим:
– палатка, шалте, спален чувал (Ако имате)
– сезонни дрехи – тениски, шорти, панталони, топли дрехи за сутрин и вечер. Избягвайте памука, освен за спане
– дъждобран
– шапка с козирка
– слънцезащитен крем
– репелент срещу комари
– пластмасова или метална купа, лъжица, вилица.
– вода (минимум 6 литра), енергийни блокчета
– храна

Ако това е вашето приключение не му мислете! Местата са ограничени!
Не се колебайте да ни потърсите за още детайлна информация!
0887 915846 Илиян

Отново сме тук! В търсене на мистичните кътчета в България и в преследване на усещанията, носещи духа на миналото. О-в Света Анастасия е едно от тези места. Появил се след изригването на вулкан в миналото, островът се намира в акваторията на Бургаския залив и е единственият обитаем остров по българското Черноморие. Малкото късче скала е разположено на 6,5 км. южно от Бургас и на около километър и половина от най-близкия бряг. Мястото е интересно, не само заради причудливите форми, образували се от множеството морски бури и ветрове, но и заради историята си. Повече може да прочетете тук: http://goo.gl/Y4vENX или на място след като акостираме с каяците. Ако идеята ви допада обадете ни се!

Кога?

15 юни /събота/

Къде?

Бургаскии залив, о-в Света Анастасия

Какво?

Каякинг тур до острова и обратно.

Как?

Събираме се в събота около 9 00 на Лукойл преди местността Пода – на изхода от Бургас, посока Созопол. Придвижваме се до удобно място за влизане на вода. Ще гребем покрай брега в т.нар. “Цигански залив” и ще подберем най-краткия маршрут до о-в Света Анастасия. На острова ще хапнем, ще разгледаме забележителности и скални образувания – Гъбата, Дракона, Вкаменения пиратски кораб, Портата на слънцето. Ранния следобед ще се върнем почти по същия маршрут до колите.

Организационна такса:

55 лв. на човек

Таксата включва:

· Инструктор (Водач)
· Обучение (Особености при гребане в морски условия) – ако е необходимо
· Екипировка (двуместни и едноместни каяци – подходящи за море; шприцка, суха торба, гребло, жилетка, винилова торба за багаж )

Какво да си носим:

· Спортно облекло подходящо за гребане/ намокряне
· Резервен чифт дрехи и обувки
· Слънцезащитен крем
· Слънчеви очила (препоръчително)
· Шапка за слънце (препоръчително)

Програмата ще се проведе само при подходящи метеорологични условия. Ще разберем ден или два преди датата.

За контакти и допълнителна информация:
0887 915846 – Илиян

Амулиани през май – готови ли сте да жертвата най-топлата вода в морето за няколко дни спокойствие и тишина, извън активния сезон? Ако да, значи това е вашето пътуване. Както всяка година, къпането и шнорхелите са задължителни, но акцента е върху гребането и почивката. Добре дошли на Амулиани през май!

Кога?
24-ти до 26-ти май

Къде?
Оранополи/ о-в Амумиални (Гърция)

Какво?
Каякинг тур около острова

Как?
Ден 1-ви: Събираме се в София, за да пътуваме целокупно с автомобили и бус. Пътуващите от другите градове ще се организираме допълнително как да се придвижим и да оползотворим празничния 24-май. Пристигаме в Оранополи следобед и се настаняваме в къмпинга, разположен точно срещу о-в Амулиани. След като разпънем палатките, ще отделим време да намокрим каяците и да направим кратък брифинг за това какво ни очаква на следващия ден. Естествено, ще се погрижим да запознаем с екипировката и особеностите на морския каяк начинаещите в групата.
Ден 2 – ри: На сутринта ставаме рано и се впускаме в тюркоазения полет по водата. Унесени в майското спокойствие и тишина, не след дълго се озоваваме до малките острови Пена и Дрения. Ще спрем за почивка и медитация, хипнотизирани от футуристичните пейзажи. Около обяд ще акостираме директно в една от таверните около пристанищното селце, за да се впуснем в кулинарно приключение. Следобедът ще е съчетание от гребане и плажуване, като привечер ще се приберем в къмпинга и ще си приготвим вечеря.
Ден 3 – ти: След закуска ще се отдадем на свободна програма без стрес и излишно напрежение. Ще се опитаме да си представим, че не е нужно да се прибираме. Ще направим кратка визита до Уранополи – градчето изходна точка за Атон, светата обител. Ще разгледаме забележителности като византийската кула на пристанището. По-големите ентусиасти могат да я разгледат и от вода. В ранния следобед ще съберем екипировката и ще отпътуваме, обладани от приятна емоция и с обещание да се върнем отново.

Кой е поканен?
Всички навършили 10 години

Организационна такса
200 лв. на човек

Какво е включено в цената?
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)
• Инструктаж/ обучение
• Водач

В цената не са включени:
• Транспортни разходи Уранополи (Може да се организира допълнително)
• Храна
• Настаняване

Ще се справя ли?
Ако се справяш с плаж и мохито!

Какво да си носим?

• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• долнище (при по студено време)
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънцезащитен крем
• шапка
• обувки, подходящи за газене във вода

Максимален брой участници: 12

Ако това е вашето пътуване просто ни се обадете! За подробна информация и записване – Илиян – 0887 91 58 46

През 2019 наваксваме пропуснатото. Ще се впуснем в 7 дневно приключение и не просто ще каякарстваме, а ще включим в плана си редица други преживявания и гледки за да направят усещането – Лефкада, Кефалония, Меганиси пълно и запомнящо се. Ето подробностите:

Кога?
30-ти април до 6-ти май

Къде?
о.Левкада и о.Кефалониа / Гърция

Какво?
Комбинация от каяк, каньонинг, пешеходен туризъм, почивка

Как?
Ден 1 – ви: Път от България до Лефкада. Настаняване и брифинг за предстоящата седмица.

Ден 2 – ри: Събуждане, закуски и екипиране на каяците. Ще направим дневен тур до остров Меганиси – популярна дестинация за каякинг поради изключително интересната геология на бреговете си. Преходът е около 20 км. като задължително ще спираме за почивка по безлюдни плажове и забележителности. Връщане в къмпинга.

Ден 3 – ти: След закуска и кафе се хвърляме по една раничка в буса и се качваме на ферибота за Фискардо. Следващите 2 дни ще обиколим Кефалония и забележителностите на острова. Ще се качим на най-високата точка на острова и планината Айнос 1628метра. Ще посетим и подземното езеро Мелисани, след което ще се настаним в къмпинга край Сами на източния бряг.

Ден 4-ти: На сутринта вече аклиматизирани се насочваме към най-южната точка на острова, където в рамките на няколко часа ще проникнем в труднодостъпен каньон, а в последстие ни очаква и другата по голяма пещера на острова Дрогарати. Ще се върнем привечер на Лефкада.
04 Ден 5: Ден за отмора, плаж и свободно време. Може да се разделим на отбори по интереси и да атакуваме приключенията. Едната от опциите е Порто Катсики. Ще е грехота ако не посетим белия плаж, а сме били на Лефкада. Ще пробваме и местната кухня, пленявайки се от аромата на тамошния зехтин.

Ден 6: Разбира се ние сме тук за да гребем и да генерираме спомени и гледки от морето. Предпоследния ден ще заложим на маршрут на север от къмпинга покрай по- малките островчета Скорпиос и Спарти и северните нагънати брегове на о-в Меганиси.

Ден 7: Прибираме палатки и екипировка и отпътуваме. На път за дома ще се отбием да разгледаме водопадите над Нидри и да се сбогуваме символично с острова.

Кой е поканен?
Всички навършили 10 години

Колко струва?
490 лв. на човек

Какво е включено в цената?
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка) + гид и инструктаж
• Пълна екипировка за каньонинг (неопрен, каска, седалка, жилетка, алпийски инвентар )
• Квалифицирани и опитни водачи
• Бивачна екипировка – палатка, шалте, спален чувал (за тези, които нямат)
• Фериботни такси
• Къмпинг такси

В цената НЕ са включени:
• Транспорт до Лефкада – За тези, които пътуват сами или нямат собствен транспорт можем да съдействаме. (Тръгване от Варна, София или Пловдив)
• Храна – Може да пазаруваме заедно. За през деня, когато сме в движение ще си подготвяме сухи пакети. Естествено ще посетим и месни таверни.
• Допълнителни разходи и вход за туристически атракции
• Туристическа застраховка

Какво да си носим?
• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• подходящи за дрешки
• тениска и чорапи за намокряне
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем
• шапка за слънце
• подходящи удобни обувки за ходене в планината
• хавлиена кърпа
• обувки за вода

Максимален брой участници: 10

Ако това е вашето пътуване просто ни се обадете! За подробна информация и записване – Илиян – 0887 91 58 46

Ботев, добрият, стар връх Ботев. Върхът е като малко градче, преходът до там е почти традиционен, но виждали ли сте го на звездна светлина? Чували ли сте звукът от стъпките си в снега в тишината на нощта ? Виждали ли сте светлините на метеостанцията в далечината? Искате да усетите нощния Ботев – телефонът ми кротко си стои в края на събитието както винаги.

Ден 1

Събираме се в 11 ч. на паркинга на лифта под хижа Плевен, на 5 км. от Априлци(кв. Видима). Предстои ни изкачване по серпентина през гората към хижата, горе правим почивка, чай, лека закуска и продължаваме към заслон Ботев.
Почиваме си до залез. С идването на нощта настъпва нашето време. Прехода е кратък, но нощта променя напълно перспективата. И това този лек преход може да ви се стори дълъг и наситен…

Ден 2

Наспиваме се добре, закусваме и тръгваме от заслона към млечи чал и костенурката. Това леко било ще ни разкрие много красиви гледки към най- интересната и висока част на Балкана, централната. След това ще слезем обратно към хижа Плевен и ще поемем към вкъщи.

Транспорт: С лични автомобили или бус.

Събитието ще се проведе на: 16 и 17 Март.

Локация: Заслон Ботев – / Стара Планина/ .

Организационни разходи: 69 лв.
· Водач
· Снегоходки / котки / щеки
· Застраховка

Допълнителни разходи:
· Нощувка на заслон Ботев – 12 лв.

Какво да си носим?
· добри зимни(препоръчително) или трисезонни обувки
· гети
· раница
· непромокаем панталон/ ски долница
· зимно яке дишащо и удобно за ходене/ ски горница
· полар / топли долни дрехи/ термо бельо
· храна
· вода /за първия ден/
· ръкавици
· шапка
· челник
· очила с УВ защита (препоръчително)

За контакти:
0895 688299 – Стефан

Фотография Емил Рашковски https://www.instagram.com/emil_rashkovski/

Тасос – островът, който ни предизвиква и винаги оставя у нас усещане за нещо неизживяно. Тази година сме планирали в късния март прохладно каране по безлюдните пролетни пътеки на острова. Ако търсите начин да се измъкнете от хватката на зимните месеци, това е момента.

Кога?
21-ви до 24-ти март

Къде?
остров Тасос (Гърция)

Какво?
Комбинация от каяк и колоездене.

Как?
Ден 1-ви: Тръгване рано сутринта в четвъртък. Срещаме се на пристанището в Керамоти малко преди обед. Оставяме превозните средства на паркинг и товарим байковете на съпровождащия трейлър. Минаваме на острова следобед и правим аклиматизиращо каране на запад като целта ни е Принос. Настаняваме се в къщичка за гости или малък семеен хотел в района. За най-надъханите може да направим т.н. вечерно каране покрай маслините.
Приблизително 20км

Ден 2 – ри: На сутринта ставаме рано, закуска и кафе, и поемаме на изток към сърцето на планината. Ще направим няколко часа катерене по асфалтов път за да вдигнем надморската височина и да ни си открият чудноватите гледки към Атон. Времето през март и април е ясно и просторите са неповторими. Ще се спуснем по стръмни каменисти пътеки, преминавайки покрай водопада и езерото Мариес. Целта ни е Лименария, където ще нощуваме.
Приблизително 45км

Ден 3 – ти: Третият ден е и най-натоварения в програмата. Ще преминем през цялото южно крайбрежие на острова като акцента ще е както на карането, така и на забележителностите, които си струва да посетим. Ще отбием по черно до Гиола, а по-авантюристично настроените люде могат „да се топнат у гьола“.
Ще посетим и манастира Св. Архангел Михаил, от който се открива невероятна гледка на юг към Егейско море. На 5-6 км напред ни очаква историческият залив Алики, където ще спрем за почивка. Археологическият парк по това време на годината обикновено е безлюден и за нас се превръща в байк парк. А и винаги е опция да пуснем няколко каяка и да поплаваме около древното пристанище. Ще нощуваме на западния бряг на острова. Ако сме на финала с добро време задължително ще пуснем каяци за вечерно гребане.
Приблизително 35км

Ден 4 – ти: Ще тръгнем след закуска като и последния ден ще останем верни на идеята за каране извън асфалта поне половината от времето. Малко преди обяд ще бъдем в пристанищното градче, от където ще хванем ферито за Керамоти.
Приблизително 25км

Кой е поканен?
Всички навършили 14 години

Организационна такса:
200 лв. на човек

Какво е включено?
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка) + гид и инструктаж
• Къмпинг инвентар – палатка, шалте, спален чувал
• Съпровождащ бус за багаж и екипировка
• Водачи

Какво НЕ е включено?
• Транспортни разходи до Керамоти – можем да съдействаме за групово пътуване
• Билет за ферибот
• Храна
• Настаняване ( Ще се нощува на къмпинг, в малък семеен хотел и в къща за гости.)
• Велосипед и оборудване към него – можем да осигурим

Ще се справя ли?
Ти прецени. Ако имаш съмнения обади се за да решим заедно. Карането изисква до средни умение по т.н. планинско колоездене и добра обща физическа подготовка. В голяма част от трасето всеки от участниците може да се откаже.

Какво да си носим?

• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем
• шапка
• подходящи обувки за планина
• подходящо облекло за колоездене
• подходяща раница за колоездене

Окомплектовайте багажа си в раница между 40-70литра.
Максимален брой участници: 12
Запазваме си правото да променим или отложим програмата поради неблагоприятни метеорологични условия.

Ако това е вашето пътуване просто ни се обадете! За подробна информация и записване – Илиян – 0887 91 58 46

Yantra is one of the most popular kayaking destinations in Bulgaria. This is no accident. In the downstream the river is slow. The shores are strewn with rocks and vegetation, making the kayaking on the river a magical experience. Paddling here is suitable even for complete beginners, so if you have passion for something new and interesting come with us.

DATE:

16 – 17 August

DURATION:

2 days

DESTINATION:

Yantra River

PROGRAM:

Day 1

9 00 – Meeting in the evening under the bridge of Nikola Ficheto in Byala.
9 30 – Instuctions and short kayaking training course
10 00 – 15 00 ч. – Paddling with the kayaks downstream, enjoing the peace and the beauty of the nature around the river
16 00 – Pulling out the kayaks of the river near Beltsov village where we stay overnight and prepare the camp

Day 2

10 00 – Entering the water
10 00 – 13 00 ч. – Kayaking by the river to Dunav river and we`ll turn back to Novgrad village
13 30 – Going out of the watter, packing up the kayaks and prepere to departure
14 00 – Departure

PRICE

55 EURO Adults
47 EURO Children

Group size

Min. 8 people
Max. 14 people

What is included:

Instructor/ Guide
Instructions/ Training
Eqipment – Tandem kayaks; Paddles; PFDs/Lifejackets
Camping equipment (tents, sleeping bags, bedspreads)

Activity Level

Moderate: For outdoor novices and above.

What to Wear & Bring

A change of clothes
Spare pair of Tennis or Hiking shoes
Towel
Shorts
Warm clothes
Sandals or flip flops
Food, favourite snaks
Hat
Light sweater
Food for the day, favourite snaksДва дни спускане с каяци по Янтра няма как да се пропусне. Един от класическите турове, който винаги носи много положителен заряд. Ще тръгнем от моста на Колю Фичето край гр. Бяла и ще се влеем в р. Дунав. Включете се и вие.

Кога?

16-ти и 17-ти август

Къде?

р. Янтра (Долното течение)

Какво?

Каякинг приключение

Как?

Ден 1-ви:
Пристигане в района на гр. Бяла – под моста на Кольо Фичето. След провеждане на инструктаж за гребане с туристически каяк, качваме се в лодките и гребем по р. Янтра. На обяд спираме за почивка, след което продължаваме по реката, към крайната точка за деня – с. Белцов. Там ще нощуваме на къмпинг в къща за гости. Ще вземем душ и хапнем под верандата.

Ден 2 – ри:
На сутринта отново събираме лагера и се отправяме на пътешествие по реката и се вливаме в р. Дунав, която ни впечатлява с величието си. Излизаме малко след с. Кривина и заредени с положителни емоции, се качваме на колите за да потеглим към вкъщи.

Кой е поканен?

Всички навършили 12 години

Колко струва?

89лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Инструктаж (обучение)
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)
• Бутилка минерална вода във всеки каяк
• Нощувка на палатки (палатки, шалтета, спални чували за хората,които нямат)
• Вечеря (Скаричка, Салати, Напитки)
• Снимки и видео от приключението

Какво не включва цената?

• Транспорт до град Бяла.

Ще се справя ли?

100% Ще гребем по течението. Няма да е трудно. Предвиден е постатачно дълъг преход за да видим реката, но не и да се преуморим. Лодките са за начинаещи.

Какво да си носим?

• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• шушляково долнище (при по студено време)
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем
• шапка
• подходящи обувки
• продукти за сандвичи, готови сандвичи за през деня
• шалте и спален чувал ако имате

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени!

Илиян – 0887 915 846

Кога?

04-06 август

Къде?

Национален парк -“Централен Балкан”

Какво?

Трекинг и други изненади

Как?

Очаквайте скоро!

Кой е поканен?

Всички навършили 15 години

Организационна такса

98 лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Планински вадач
• Нощувак в х. Дерменка
• 1 нощувки на палатка (осигурена бивачна екипировка – палатка, шалте, спален чувал)

Какво не включва цената?

• Транспорт
• Храна

Ще се справя ли?

Определено! Натоварванията не са екстремални. Акцента е да откриваме, а не да се преуморяваме.

Какво да си носим?

• Дрехи като за зимна планина, полар, шапка, плътна вертровка/яке, подходящ за гората панталон, ръкавици.

• Трисезонни планинарски обувки

• шушляково долнище (при по студено време)

• Челник

• Нещо дребно за хапване когато сме в гората

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени!

0895 688299 – Стефан