Kayaking Drina river

Необятните красоти на парк Тара

След вдъхновяващото пътуване през 2018 между Босна и Сърбия, ето го и приключението ни из дивия парк Тара през 2019. Това е едно пътуване през вода и скала, през две страни чиято превратна история може да си съперничи само с дивната им красота! През 2019 правим опит да надградим програмата и да направим преживяването още по-безценно. Емоциите около парк Тара са гарантирани – над 50 км. гребане за два дни през недостъпния каньон на р.Дрина и за финал каньонинг и SUP. Ако не ти се лежи по-плажовете през август усетеи това, което само природата може да ти прошепне без думи… На пътят ще откриеш приключение, красота, може би себе си?

Кога?
14-ти до 18-ти август

Къде?
Босна и Херцеговина и Сърбия (парк Тара)

Какво?
Спускане с каяци от Вишеград/Босна/ до Байина Баща/Сърбия/; Каьонинг по р. Рача и SUP по Дрина веднага след стената на яз. Перушац

Как?
Ден 1-ви: Пътуването! Тръгваме от София рано сутринта на 14-ти. Амбицията ни е да пътуваме спокойно, за да сме във Вишеград (Босна и Херцеговина) по светло и да имаме време да разгледаме забележителности. Пътьом ще разгледаме популярния дървен град на Емир Кустурица. Ще са ни необходими и хранителни запаси за следващия ден, които трябва да си набавим.
Преди да падне нощта ще приготвим екипировката и ще се разпределим по лодки. Ще нощуваме в уютна къщичка за гости на края на града.

Ден 2 – ри: След задължителното кафенце, се подготвяме за отпътуване. Ще се разходим по прословутия Вишеградски мост, построен през 16век и из уличките на Каменния град “на ъгъла” между реките Дрина и Рзав. Преглеждаме екипировката и всичко необходимо два дни и една нощ по река Дрина. Като за начало няма да прекаляваме с грабането. В началото ще ползваме течението и ще приложим минимум усилия. През този втори ден ще влезем в каньона на север от Вишеград, ще видим останките от античния град Хратар. Ще спрем за почивка около обяд и не след дълго ще излезем на мястото, където ще нощуваме край реката. Домакините ще ни приготвят вечеря и гарантирано ще създадат гостоприемна атмосфера. Ще отпочинем и ще се подготвим за следващия ден и предстоящите 35 км, в най-недостъпната част на каньона.

Ден 3 – ти: Продължаваме нашето пътешествие по реката. Стягаме екипировката и продължаваме надолу по течението възможно по-рано. Подминаваме няколко рибарника и къщички на двата бряга на реката, която прави рязък завой на изток. Само след няколко километра ще спрем за почивка в ръкава на Камениски поток. Тук ще преминем през най-тежкия участък от реката, където в продължение да близо 20км няма удобни места за излизане. Течението изчезва почти напълно и това допълнително ще ни забави. Тук обаче са и спиращите дъха гледки. Безкрайни отвесни скали влизат във водата, от тях стърчат вековни дървета. Реката постепенно се разширява и преминава в язовир Перучац. Ще излезем малко преди стената на язовира, където ще ни чака транспорт. Ще се настаним в малък семеен хотел в гр. Байна Баща. Ще вземем душ и ще вечеряме край реката като няма как да не пробваме местните деликатеси.

Ден 4 – ти: Ще трябва да сме в форма, защото ни чака епичен ден. Ще се подготвим за предстоящия каньонинг в парк Тара. Очакват ни 4 часа в недостъпния каньон на р. Рача. Следобяд ще се върнем в хотела, ще отпочинем за кратко и ще тръгнем към началната точка за влизане по течението на реката със SUP. В тази част, реката е доста по-палава. Водата мърда под краката ни, а под повърхността прозира живописния ландшафт. Ще се насладим на красотата на водопада Врело, покрай който ще преминем. След още 2 часа по реката, ще достигнем до култовата къщичка, построена върху огромен камък, насред реката. Там ще излезем точно на мястото, където ще отседнем. От тук нататък, ще го даваме по-спокойно. Ще имаме една последна релаксираща вечер и време да споделим емоциите, преживени през изминалите дни.

Ден 5 – ти: Последния ден ще направим кратка отбивка до манастир Рача и ще поемем по нелекия път към дома.

Кой е поканен?
Всички навършили 18 години

Организационна такса:
500 лв. на човек

Какво е включено в цената?
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, жилетка, шприцка, суха торба)
• Инструктор/ водач по време на двудневното гребане
• Инструктор/ водач по време на SUP спускането
• Инструктор/ водач по време на каньонинга
• Съпровождащ транспорт на багажа
• Снимки или видео от приключението

Допълнителни разходи:
• 3 нощувки в къщи и семейни хотели – около 60лв.
• Транспорт от и до България /Пътни такси/ – около 50лв.
• Застраховка (с включен спорт) за периода на пътуването – 7лв.

В цената НЕ са включени:
• Храната – ще пазаруваме заедно, ще се възползваме и от предимствата на местната кухня (всичко е по много и е вкусно)
• Магнити, сувенири и т.н.

Ще се справя ли?
Гребен опит е препоръчителен. Ако имаш съмнения обади се за да решим заедно.

Какво да си носим:
• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• връхни дрехи
• резервен чифт дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем /
• шапка за слънце
• подходящи обувки за ходене
• хавлиена или микрофибърна кърпа

Ако чакате отдавна това пътуване, не му мислете! Местата са ограничени!
Вили – 0879 422 986

Lefkada kayaking adventure

Лефкада, Кефалония, Меганиси

През 2019 наваксваме пропуснатото. Ще се впуснем в 7 дневно приключение и не просто ще каякарстваме, а ще включим в плана си редица други преживявания и гледки за да направят усещането – Лефкада, Кефалония, Меганиси пълно и запомнящо се. Ето подробностите:

Кога?
30-ти април до 6-ти май

Къде?
о.Левкада и о.Кефалониа / Гърция

Какво?
Комбинация от каяк, каньонинг, пешеходен туризъм, почивка

Как?
Ден 1 – ви: Път от България до Лефкада. Настаняване и брифинг за предстоящата седмица.

Ден 2 – ри: Събуждане, закуски и екипиране на каяците. Ще направим дневен тур до остров Меганиси – популярна дестинация за каякинг поради изключително интересната геология на бреговете си. Преходът е около 20 км. като задължително ще спираме за почивка по безлюдни плажове и забележителности. Връщане в къмпинга.

Ден 3 – ти: След закуска и кафе се хвърляме по една раничка в буса и се качваме на ферибота за Фискардо. Следващите 2 дни ще обиколим Кефалония и забележителностите на острова. Ще се качим на най-високата точка на острова и планината Айнос 1628метра. Ще посетим и подземното езеро Мелисани, след което ще се настаним в къмпинга край Сами на източния бряг.

Ден 4-ти: На сутринта вече аклиматизирани се насочваме към най-южната точка на острова, където в рамките на няколко часа ще проникнем в труднодостъпен каньон, а в последстие ни очаква и другата по голяма пещера на острова Дрогарати. Ще се върнем привечер на Лефкада.
04 Ден 5: Ден за отмора, плаж и свободно време. Може да се разделим на отбори по интереси и да атакуваме приключенията. Едната от опциите е Порто Катсики. Ще е грехота ако не посетим белия плаж, а сме били на Лефкада. Ще пробваме и местната кухня, пленявайки се от аромата на тамошния зехтин.

Ден 6: Разбира се ние сме тук за да гребем и да генерираме спомени и гледки от морето. Предпоследния ден ще заложим на маршрут на север от къмпинга покрай по- малките островчета Скорпиос и Спарти и северните нагънати брегове на о-в Меганиси.

Ден 7: Прибираме палатки и екипировка и отпътуваме. На път за дома ще се отбием да разгледаме водопадите над Нидри и да се сбогуваме символично с острова.

Кой е поканен?
Всички навършили 10 години

Колко струва?
490 лв. на човек

Какво е включено в цената?
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка) + гид и инструктаж
• Пълна екипировка за каньонинг (неопрен, каска, седалка, жилетка, алпийски инвентар )
• Квалифицирани и опитни водачи
• Бивачна екипировка – палатка, шалте, спален чувал (за тези, които нямат)
• Фериботни такси
• Къмпинг такси

В цената НЕ са включени:
• Транспорт до Лефкада – За тези, които пътуват сами или нямат собствен транспорт можем да съдействаме. (Тръгване от Варна, София или Пловдив)
• Храна – Може да пазаруваме заедно. За през деня, когато сме в движение ще си подготвяме сухи пакети. Естествено ще посетим и месни таверни.
• Допълнителни разходи и вход за туристически атракции
• Туристическа застраховка

Какво да си носим?
• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• подходящи за дрешки
• тениска и чорапи за намокряне
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем
• шапка за слънце
• подходящи удобни обувки за ходене в планината
• хавлиена кърпа
• обувки за вода

Максимален брой участници: 10

Ако това е вашето пътуване просто ни се обадете! За подробна информация и записване – Илиян – 0887 91 58 46

резерват Яйлата

Яйлата – скали и пещери

Скалите си стоят – ненакърними и непоклатими а морето беснее от каменното им безразличие и атакува с вълна след вълна милиони години… Там някъде има скали , даже има и скок във вълните. Нощем има приятели, огън, звезди, чува се шепот от пещерите. На скалистия бряг има всичко. Елате с нас и ще участвате в крайморски скален поход какъвто едва ли сте виждали. Доброто настроение край лагерния огън е задължително 😉

Кога?

25-ти и 26-ти юли

Къде?

археологически резерват Яйлата; с. Тюленово; с.Камен бряг

Какво?

Ще направим поход по безкрайния скалист плаж и ще ви покашем уникални скални образувания. Ще се спуснем до труднодостъпните пещери. Ще скачаме на специално избрани безопасни места. Ще разгледаме ранновизантийската крепост в резервата. Ще нощуваме в скалните жилища.

Как?

Събираме се в петък в с. Тюленово. (Който не успее може да се присъедини в събота). Събота сутринта събираме бивака и тръгваме по скалистия бряг на юг. Няма да бързаме целият ден е пред нас. Ще се спускаме до скритите пещери по стръмния бряг. Целта ни привечер  е с. Камен бряг и арх. резерват Яйлата, където ще нощуваме. След като посрещнем изгрева в неделя ще се спуснем до водата за да погмуркаме покрай скалистите брегове.  В началото на резервата ще ни чака транспорт, който ще ни върне при колите. [image_frame style=”border” align=”left” alt=”ersda” width=”550″]https://outdoor-bulgaria.com/wp-content/uploads/2015/02/rezervat-yailata.jpg[/image_frame]

 

Кой е поканен?

Всички, които искат да споделят неделята си с нас и са навършили 14 години.

Колко струва?

Цена за група 10 души или повече : 33 лв. на човек Цена за група 5 души или повече : 39 лв. на човек Цена за 1 човек: 45 лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Водач/ Инструктор • Инструктаж • Застраховка • Необходимия алпийски инвентар • Палатки и къмпинг принадлежности (за тези, които нямат) • Транспорт от Камен бряг до колите при Тюленово

Какво не включва цената?

• Транспорт (Както винаги ще се разпределим по автомобилите) • Храна (Носете си толкова, колкото ще изядете)

Ще се справя ли?

О да! Това е един от уикендите за отмора.

Какво да си носим?

• малка раница (20-35 литра) • вода • подходящи обувки – туристически обувки или маратонки • храна /сандвичи/ за през деня • 2-3 тениски • бански • слънцезащитна шапка и очила Звъннете ако не сте планирали нищо за тези два дни. 0895 688299 – Стефан

яз. Кърджали

Пролетен тур в Централни Родопи

За поредна година началото на месец май е чакано с нетърпение от всички приятели на приключенията. И тази пролет се оформят няколко почивки дни, които мислим да използваме оптимално. Къде ли? Не се преструвайте, че не знаете! Пролетни Родопи разбира се с велосипеди и каяци. Тази година ще заложим на централната част. Ако не сте „обрисвали“ тоя район…, а и да сте, заповядайте!

Кога?

1-ви – 6-ти май

Къде?

Родопи, яз. Кърджали, яз. Студен Кладенец

Какво?

Каякинг по яз. Кърджали и яз. Студен кладенец; Велосипедна обиколка около язовирите

Как?

Ден 1

Пристигаме в х. Боровица на брега на яз. Кърджали. Настаняваме се и настройваме дишането си към свежия родопски въздух.

Ден 2

Каяк по запад излизане при крепостта и обяд при нулата на язовира покрай р. Арда. Връщане в хижата.

Ден 3

Велосипеди и трекинг около язовира Пещерата Отрабата. Нощувка в х. Боровица.

Ден 4

Ще гребем на каяк на изток към Кърджали. Ще обядваме покрай въжения мост. Ще излезем преди Кърджали, където ще нощуваме.

Ден 5

Студен Кладенец ни зове с цялото си великолепие. Няма да имаме време да го обиколим, но това ще ни даде стимул да дойдем пак. Ще направим средната му част, където е и най-красиво. Ще нощуваме в живописна местност около язовира.

Ден 6

Събуждаме се и се връщаме при автомобилите. Ранния следобед отпътуваме

Кой е поканен?

Всички навършили 15 години

Колко струва?

200 лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Инструктори (Каяк)

• Инструктаж/ обучение (Какяк в спокойни води)

• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)

• 1 нощувка в къщи за гости

• 4 нощувки на палатки (осигурена бивачна екипировка – палатка, шалте, спален чувал)

• Транспорт на велосипеди и багаж (осигурена логистика и връщане при основния транспорт)

Какво не включва цената?

• Транспорт – за хората от Варна можем да се комплектоваме по коли

• Храна (Както винаги пазаруваме заедно, съобразявайки се както с месоядните така и вегитарианците)

• Велосипеди и каски (велосипед може да осигурим срещу 30 лв. )

Ще се справя ли?

Определено! Натоварванията не са екстремални. Акцентът както винаги е да откриваме, а не да се преуморяваме.

Какво да си носим?

• шорти (или бански)

• сандали (или джапанки)

• шушляково долнище (при по студено време)

• връхни дрехи

• слънчеви очила (препоръчително)

• слънцезащитен крем

• шапка

• подходящи обувки за ходене и колоездене и газене във вода

• храна (в населените места има магазини)

• личен спален чувал (за по голям комфорт)

Какво още?

При непоносимост към палатките може да нощувате в х. Боровица (първите 2 дни.)

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени! Илиян – 0887 915 846

Biking Ropotamo Bulgaria

Вело и каяк на Ропотамо

Пролетта дойе и с нея настъпи време за морско крос-кънтри по горските пътеки на национален резерват Ропотамо, района на яз.Ясна Поляна и скалите на Маслен нос. За по-пълно набавяне на положителни емоции ни очаква и екзотично спускане с каяци по течението на Дяволска река, чак до плажовете на гр.Приморско. Два дни на активност, съчетаваща в себе си бясната динамика на велосипеда и спокойното плаване с каяк, ще ни доведат до нови измерения на душевна наслада и широки усмивки.

Кога?

От 10-ти до 12-ти Април 2015

Къде?

яз.Ясна поляна, резерват Ропотамо, р.Дяволска река, Приморско

Какво?

Велосипед и каяк

Как?

Ден 1

Пристигаме в с.Ясна Поляна и разтоварваме екипировката и се настаняваме се в къщата за гости. След кратък инструктаж, нахлузваме каските,  яхваме велосипедите и поемаме на юг към бреговете на яз.Ясна поляна. Ще направим една живописна обиколка покрай бреговете на язовира и ще излезем на стената, от където ще се спуснем обратно към селото.

Ден 2

Сутринта, след закуска, поемаме с велосипедите към Приморско, по поречието на Дяволска река. Не след дълго реката става плаваема. Там вече ни чакат каяците. Ще гребем по течението на реката, докато се влеем в морето. Ще излезем на пристанището в Приморско и отново ще разменим лодките с велосипедите. Маршрутът ни продължава по панорамната улица в Приморско, която ни отвежда от северната страна на града. Пейзажът рязко ще се смени и ще навлезем по горски път, от който се вижда морето. Този път ще ни изведе до Маслен нос. Ще направим кратка, но съдържателна почивка по скалистите брегове. Яхваме велосипедите и се връщаме обратно в с.Ясна поляна.

Ден 3

Ставаме рано, за да спечелим време и тръгваме с велосипедите на север. Скоро отбиваме по макаданов път, който ни отвежда до малък водоем. Продължаваме по черен път, който ни отвежда в гората, а не след дълго се спуска до р.Ропотамо. Маршрутът продължава по тясна пътека покрай реката, която прескача от единия на другия бряг.

Кой е поканен?

Всички навършили 16 години

Колко струва?

130лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Инструктор/ Водач

• Обучение за каяк в спокойни води(ако е необходимо)

• Транспорт на велосипеди и багаж

• 2 нощувки в къща за гости

Какво не включва цената?

• Транспорт – за хората от Варна и София можем да се комплектоваме по коли

• Храна

• Велосипед и каска (можем да осигурим срещу 30лв. доплащане)

Ще се справя ли?

Програмата е предназначена за хора, които сравнително често карат колело.

Какво да си носим?

• подходящи дрехи за колоездене

• удобни обувки

• сандали/ джапанки

• връхни дрехи

• слънчеви очила (препоръчително)

• слънцезащитен крем

• шапка

• храна (колкото ще изядете за 2 дни; разбира се може да си пазаруваме и на място)

• дъждобран

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени! 0883/302644 – Ники

Samothraki Adventure Trip

Adventure island – Samothraki Greece

Самотраки ни очаква през септември със своето очарование и безкрайните възможности за интересно изкарване. Ще нощуваме на към къмпинг, съчетавайки почивката с колоездене, каяк, каньонинг, и изкачване до най-високата точка на острова. Местата са ограничени обадете ни се!

Кога?

17-ти и 22-ри септември

Къде?

остров Самотраки (Гърция)

Какво?

Комбинация от каяк, колоездене, каньонинг, шнорхелинг, изкачване на най-високия връх, разглеждане на археологически забележителности, къмпинг, плаж, минерални бани. С други думи всичко, за което бленува приключенската душа

Как?

Ден 1-ви: Тръгване рано вечерта на 19 (след работа). Сборен пункт град Любимец. Към 1 часа след полунощ сме в Любимец. Отбиваме до с. Мезек, където ще разпънем палатки и ще нощуваме.

Ден 2 – ри: На сутринта в събота събираме лагера и се отправяме към КПП Капитан Петко Войвода. Още преди обед сме в гр. Александрополи. Ще се разходим из Алесандорполи и ще оставим колите на паркинг пред пристанището докато чакаме ферибота, който е в 16 00. По залез слънце сме във Камариотиса, който е пристанищния град на острова. Ще се настаним в къща за гости или ще “дивокъмпингуваме” (зависимост от нагласите на групата).

Ден 3 – ти: Сутринта на 21-ти ставаме рано и след закуска се впускаме във приключенска надпревара. Половината от групата яхват велосипедите и поемат на запад по крайбрежния панорамен път към Терма. Пътьом разглеждат руините до Пелеополи и наблюдателната кула. [image_frame style=”border” align=”left” alt=”Самотраки” width=”550″]https://outdoor-bulgaria.com/wp-content/gallery/samothraki-multisport/samothraki-multisport-adventure-13.jpg[/image_frame] Велопохода продължава до къмпинг Терма, където се настаняваме и ще нощуваме. Останалата част от групата минава транзит (с автомобил) през къмпинга и продължава към Kipoi Beach в най-източната част на острова от където пускаме каяците на вода. Гребем на запад покрай стръмните брегове на Самотраки. Велосипедистите продължават покрай брега до Kipoi Beach, от където разменяме активностите следобед. След завръщането ни в къмпинга правим хапване и заслужена почивка преди приключенията на следващия ден.

Ден 4 – ти: Ставаме рано пием кафе и разделяме се на групи … вариантите са 4: Каране на колело по крайбрежието; плаж и минерални извори около къмпинга; каяк по крайбрежието или изкачване до най-високата точка на Saos планина (с други думи всички ще катерим планината)
[image_frame style=”border” align=”left” alt=”Saos” width=”550″]https://outdoor-bulgaria.com/wp-content/gallery/samothraki-multisport/samothraki-multisport-adventure-23.jpg[/image_frame]
Връх Фенгари (Луна) 1670 м. е известен с митологичното вярване, че от тук Посейдон наблюдавал развитието на Троянската война – ще видим какво се вижда от там. След завръщането ни в къмпинга 100% ще имаме нужда от минерални бани.

Ден 5 – ти: Ден пет е отделен за разходка по изключително красивия каньон Fonias. Разходка – меко казано. Ще мъкнем нагоре до входа екипировка: неопрени, боти, каски, жилетки, въже и железа. [image_frame style=”border” align=”left” alt=”Самотраки” height=”230″ width=”550″]https://outdoor-bulgaria.com/wp-content/gallery/samothraki-multisport/samothraki-multisport-adventure-58.jpg[/image_frame] Каньонът и пъстър и изпълнен с множество водопади и по малки водоскоци. Има огромни живописни вирове, в които по това време на година падат листата от дърветата. Ще се опитаме да стигнем до най-недостъпните местенца (както винаги).

Ден 6 – ти: За съжаление трябва да се разделим с мистичния остров Самотраки. Събираме багажите още рано сутринта и поемаме към пристанището, където си хващаме ферибота за връщане в реалността.

Кой е поканен?

Всички навършили 14 години

Колко струва?

350 лв. на човек (300 лв. за деца до 18 год.)

Какво е включено в цената?

• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка) + гид и инструктаж • Нощувка на къмпинг (палатки, шалтета, спални чували за хората,които нямат) • Екипировка за каньонинг + гид и инструктаж • Велосипед и каска (за хората, които нямат) • Ферибот до о. Самотраки • Снимки и видео от приключението

Какво не включва цената?

• Транспорт до Александрополис • Храна за престоя

Ще се справя ли?

Ти прецени. Ако имаш съмнения обади се за да решим заедно.

Какво да си носим?

• шорти(или бански) • сандали (или джапанки) • шушляково долнище (при по студено време) • връхни дрехи • слънчеви очила (препоръчително) • слънце защитен крем • шапка • подходящи обувки за планина • храна • шалте и спален чувал ако имате Ако това е вашето пътуване просто ни се обадете! Местата са ограничени! Илиян – 0887 915 846

Canyoning Medven

Canyoning and paintball weekendМедвен – каньонинг и пейнтбол

Coming Soon!За първи път само при нас. Един уикенд край с. Медвен в Котелския Балкан. Природа, история и активен начин на живот. Ако звучи интересно почакайте да видите.
Село Медвен е популярна туристическа дестинация. Ние обаче сме ви подготвили друг поглед върху района с богата история и магическа природа. Само на няколко километра северно от селото Медвенска река прорязва в скалите живописен каньон. Влизането в него и истинско предизвикателство, но не и невъзможно начинание за приключенската душа. Бъдете различния турист и направете с нас каньонинг на Медвенска река – положителните емоции са гарантирани.

Кога?

2 ден

Къде?

с. Медвен

Какво?

Каньонинг и пейнтбол

Как?

Ден 1

Пристигаме около обяд в село Медвен.
Мястото на срещата е поляната пред еко селище „Синия вир“, където ще нощуваме.
Запознаваме се с новите лица, оставяме багажа и избираме дебела сянка за да проведем задължителното обучение преди каньонинг. Запознаваме се с екипировката и основните правила за безопасност, когато сме в каньона.
След като обядваме и отдъхнем за кратко приготвяме инвентара обличаме се и предприемаме едночасов преход нагоре по реката, където е влизането в каньона. Ще ни се наложи да скачаме по камъните да вървим във водата, а в най-интересната част да плуваме, да се спуснем с въже по водопад и да се плъзнем по водна пързалка във синия вир под аплодисментите на туристите.
Изплуваме от “Синия вир” и се прибираме в еко селото. След душ и почивка ни чакат и вкусните гозби в механата.

Ден 2

Ставаме рано за да хванем по-хладното време и поемаме към гората, където ще организираме мини пейнбол битка. Няколко часа стратегии и екшън в полеви условия. Ще имаме време и да вземем душ преди да отпътуваме около обяд.

Колко ще струва?

86 лв.

Продължителност

Приблизително 3-4 часа на ден

Какво е включено?

Инструктор/ Водач
Инструктаж/ Обучение
Екипировка за каньонинг (каска, неопрен, седалка, въже, неопренови боти)
Екипировка за пейнтбол (маркер, гащеризон, маска, по 200 топчета на човек)
Нощувка в къща за гости
Фотографии и видео от целия ден

Какво да носим и облечем

Удобни обувки
Поне 2 чифта дрехи за спорт
Хавлиена кърпа
Енергийна храна или сандвичи (в еко село “Синия вир” има механа)

Минимална възраст

14 год.

Каяк Широка поляна България

Rodopie mountain adventureПриключние в Родопите

Coming soon!Тази година в началото на май се оформят 6 почивни дни. Това е шанс за приключенския дух да презареди и да вземе своето количество пътуване, гледки, спорт, забавления и емоции. Настоящата програма ще осмисли 5 от 6-те дни запълвайки ги с каякинг и каньониг в Родопа планина. Очертава се невероятно изкарване сред свежестта на пролетните Родопи. Ако и вие се чудите как да запълните почивните дни пълноценно това е за вас.

Кога?

1-ви – 5-ти май

Къде?

Родопи, яз. Голям Беглик, яз. Широка поляна, Борино, с. Ягодина

Какво?

Каякинг по яз. Голям Беглик
Каякинг по яз. Широка поляна
Каньонинг Дяволскоя мост

Как?

Ден 1-ви
Пристигаме на яз. Голям Беглик в късния следобед на 1-ви май. Устройваме бивак край язовира. Запознаваме се с групата и приготвяме здравословна вечеря. 🙂

Ден 2-ри
Свестяваме се с помощта на кафета и чай. Следва закуска за шампиони, след което се приготвяме за почти целодневен тур по язовира. Провеждаме обучение/ инструктаж (за начинаещите). Влизаме на вода и гребем сред удивителните гледки на Беглика заобиколено от борови гори и аромат горски билки. Излизаме ранни следобед за почивка и хапване на някое от недостъпните по суша места. Връщаме се в лагера в късния следобед и всеки е свободен да се разходи с каяк до залез слънце. Повтаряме упражнението от предишната вечер като се наслаждаваме на компанията и уюта около лагерния огън.

Ден 3-ти
На 3-ти май сутринта стягаме багажите и поемам на юг посока яз. Широка поляна. Още в началото на водоема вкарваме каяците на вода. Приготвяме си храна за през деня и поемаме покрай живописните брегове. Запълваме деня с сладки приказки по язовира и леко изморени се прибираме в къщата, където ще нощуваме. Очаква ни студена бира, вечеря и не на последно място горещ душ. 🙂

Ден 4-ти
Товарим екипировката по автомобилите и тръгваме още на юг. В Доспад спираме за кратко за да презаредим с провизии и продължаваме посока Борино. Подминавайки селото спираме и провеждаме кратък инструктаж по повод интересната разходка, която предстои. Ще ни се наложи да минем по алтернативен маршрут, по който не минават хора всеки ден. Ще вземем с неопренови костюми, каски и един куп екипировка, която ще ни е нужна в каньона. Ще излезем на Буйновско ждрело малко преди Ягодинска пещера, където вече ще ни чака кола със сухи дрехи. Ще се върнем да си вземем автомобилите от старта и ще се настаним в къща за гости в с. Ягодина. Ще остане време и за разходка до пещерата.

Ден 5-ти
На 5-те след закуска стягаме багажите и поемаме обратно към дома. Като няма да пропуснем някой интересни обекти, които са ни на път.

Кой е поканен?

Всички навършили 15 години

Колко струва?

230лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Инструктори (Каяк, Каньониг)
• Инструктаж/ обучение (Какяк в спокойни води и канцонинг)
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)
• Екипировка каньонинг (каска; седалки; алпийски инвентар, неопрени, боти)
• 2 нощувки в къщи за гости
• 2 нощувки на палатки (осигурена бивачна екипировка – палатка, шалте, спален чувал)

Какво не включва цената?

• Транспорт – за хората от Варна можем да се комплектоваме по коли
• Храна

Ще се справя ли?

Определено! Натоварванията не са екстремални. Акцента е да откриваме, а не да се преуморяваме.

Какво да си носим?

• шорти (или бански)
• сандали (или джапанки)
• шушляково долнище (при по студено време)
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънцезащитен крем
• шапка
• подходящи обувки за ходене и колоездене и газене във вода
• храна (в населените места има магазини)
• личен спален чувал (за по голям комфорт)

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени!

Илиян – 0887 915 846

Веселиново водопада

Kayaking and canyoning near Ticha damКаяци и каньонинг край яз. Тича

Coming soon!Почивните дни преди 3-ти март заслужават да бъдат оползотворени с нещо ново, интересно и динамично. Замислили сме два дни каякинг и каньонинг в района на яз. Тича. Ще се докоснем до най-дивата част от водоема по източния му бряг, ще пренощуваме в къща за гости в с.Ловец, а на следващия ден ни очакват още приключения около водопадите при с. Веселиново. Дори зимата да е в разгара си обещаваме вълнуващо приключение.

Кога?

01-ви и 02-ри март

Къде?

яз. Тича, с. Веселиново

Какво?

Каякинг по яз. Тича; Каньонинг при с. Веселиново

Как?

Ден 1-ви:

Тръгваме рано сутринта в събота с коли и организиран от нас транспорт от Варна. С останалите се чакаме около 11ч. малко след стената на яз. Тича (Точното място може да намерите на картата тук).

Инструктираме начинаещите както обикновено и пускаме лодките на вода. Язовир Тича образува 3 ръкава. Ние ще влезем от най-северния или през с. Сушина зависимост от времето.

Ще спрем да разгледаме островът, който се е обособил в средата на водоема и ще продължим към с. Ловец където ще нощуваме в уютна къща за гости.

Ден 2 – ри:

След сутрешните занимания – тоалет, кафе, чай и закуска и тръгваме на изток покрай язовира, гонейки с. Веселиново. Там ще отбием по чакълест път докато стигнем 55 метровия водопад “Големия скок”. Тук ще приготвим екипировката и ще се запознаем с това какво ни очаква в каньона и как да преодоляваме трудностите без да се нараним. Ще повървим до стартовата точка и ще влезем по водата. На места ще се наложи да се ползваме алпийска екипировка за да се придвижим по склоновете и водопадите. Ще бъде истинско забавление с елементи на проучване и активен спорт.

Кой е поканен?

Всеки, който не го е страх от малко студ е готов за по различни емоции. Мин. възраст 16год.

Колко струва?

79лв. на човек

За редовните приключенци (идвали поне веднъж с нас) 10% отстъпка.

Какво е включено в цената?

• Инструктаж (обучение каяк в спокойни води)

• Пълен комплект екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)

• Инструктор водач

• Нощувка в къща за гости

• Инструктаж (обучение каньонинг – начален курс)

• Пълна екипировка за каньонинг (каска, неопренови боти, неопрен, жилетка, седалка/ протектор, алпийски твърд инвентар, въже и др. )

• Снимки и видео от приключението

Какво не включва цената?

• Транспорт

• Храна (Носете си сандвичи; в селата има магазини)

Ще се справя ли?

Приключението е за активни приключенци, търсещи динамични преживявания!

Какво да си носим?

• поне 2 чифта връхни дрехи вкл. яке, шапка, ръкавици

• поне 2 чифта памучно или термо бельо

• подходящи обувки – туристически обувки или маратонки/боти

• храна /сандвичи/ за през деня

Местата са ограничени! Ако ви стиска обадете ни се 🙂

Илиян – 0887 915 846

Dinamic weekend Negovanka Bulgaria

Dynamic weekend NegovankaДинамик уикенд – Негованка

Come with us to dive into the fascination and beauty around the village of Emmen. We`ll be able to touch the rock crevices and waterfalls, to places which have never seen a human. It would be extreme and relaxing. A great way to escape from the everyday stress. Contact us and we will do together. Day 1 12 30 h. – Meeting in the evening at the center of the village of Emmen (26 km west of Veliko Turnovo). Setting up a camp and spending the night 12 30 – 14 00 h. – Conducting of training (canyoning, climbing equipment, safety rapeling) 14 00 – 16 00 h. – Providing training route and conducting rappel training 16 00 – 18 00 h. – Free time, dining, relaxing, walk along the oldest eco-trail in Bulgaria 18 00 – 19 00 h. – Entering in the cave of Emen after 19 00 h. – Dinner and drinks around the campfire Day2 10 00 h. – Waking up with hot tea or a cup of coffee. 11 00 h. – Walking to the beginning of the canyon 11 30 h. – Instructions and equiping 12 00 – 13 00 h. – Moving along the canyon 13 00 – 14 00 h. – Rappelling on “Momin skok” waterfall 15 00 – 16 00 h. – Collecting of the equipment and returning to the camp 16 00 h. – Departure

Понякога не ни стига просто разходката сред природата. Искаме да сме различни и луди, искаме да вземем максимума от усещания и приятни емоции, да преборим страха и да си докажем, че можем повече. Ако и вие сте като нас значи това приключение ще ви хареса. Един уикенд без спир, гребейки с каяк до забравени брегове, спускайки се по водопади в тесни каньони и прониквайки в неблагоустроени пещери. Перфектния уикенд за динамичната душа. Тази година в по-различна конфигурация.

Кога?

23 – 24 май

Времетраене:

2 дни (1 нощ)

Къде?

с.Емен/ река Негованка/ яз. Негованка

Какво?

Ден 1
9 30 ч. – Пристигаме в с. Емен и се събираме на центъра на селото
10 00 ч. – Хвърляме багажа в къщата се разделяме на групи. Приготвяме екипировката и потегляме в съответните направления.
10 30 ч. – Едната от групите са насочва към каньона на р. Негованка, където след обучение и предварителен тренинг влизат по реката, а другата група тръгват към яз. Негованка, където ще пуснат каяците.
В късния следобед двете групи могат да се срещнат при водопада момин скок, който е крайна точка и за двете групи. След като се завърнем привечер ще отпочинем, ще пием по едно ободряващо кафе и ще се възползваме от прохладата на вечерта за да направим пейнтбол битката, която имаме по план. В близост има полигон, който предлага невероятни условия. Ще се приберем и ще си сготвим.

Ден 2
Ставаме и поемаме по дестинациите. Групите се разменят каякарите влизат в каньона, а каньонерите тръгват с каяците по язовира. Излизаме в ранния следобед за да имаме достатъчно време да съберем багажа и да се приберем.

Колко ще струва?

120лв. на човек
Мин. брой участници: 8
Макс. брой участници: 14
Мин. възраст: 16 години

Цената включва:

• Инструктори (Каяк, Каньониг, Пейнтбол)
• Инструктаж (обучение към всяка една от активностите)
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)
• Пълна екипировка за каньонинг (неопрен, каска, седалка, жилетка, боти, твърд инвентар и въже)
• Нощувка в къща за гости (НА ПАЛАТКИ) – осигурен бивачен инвентар
• Закуска
• Застраховка
• Снимки и видео

Цената не включва:

• Транспорт (Може да бъде организиран трансфер срещу допълнително заплащане)
• Храна – всеки носи по нещо през деня сме на суха храна, а вечерта ще си направим скара

Какво да си носим:

• Поне 2 чифта дрехи за спорт
• шорти(или бански)
• шушляково долнище (при по студено време)
• връхни дрехи
• шапка
• подходящи обувки за ходене
• храна (в селото има магазинче, а сутринта в неделя ще си направим баница)
• хавлиена кърпа

Ще се справя ли?

Приключението е предназначено за активни и спортуващи хора. Влизането в пещерата и гребането с каяк са приятни и разпускащи. За колеезденето и каньонингът, въпреки че са ориентирани към начинаещи е нужна елементарна физическа подготовка и повратливост. Ако сте видели себе се някъде в тази картина обадете ни се за въпроси, коментари и записвания. 0887 915846 – Илиян

Часовете са ориентировъчни и си запазваме правото да променим или разместим някой от активнистите съобразно метеорологичните условия.