Kayaking Drina river

Необятните красоти на парк Тара

След вдъхновяващото пътуване през 2018 между Босна и Сърбия, ето го и приключението ни из дивия парк Тара през 2019. Това е едно пътуване през вода и скала, през две страни чиято превратна история може да си съперничи само с дивната им красота! През 2019 правим опит да надградим програмата и да направим преживяването още по-безценно. Емоциите около парк Тара са гарантирани – над 50 км. гребане за два дни през недостъпния каньон на р.Дрина и за финал каньонинг и SUP. Ако не ти се лежи по-плажовете през август усетеи това, което само природата може да ти прошепне без думи… На пътят ще откриеш приключение, красота, може би себе си?

Кога?
14-ти до 18-ти август

Къде?
Босна и Херцеговина и Сърбия (парк Тара)

Какво?
Спускане с каяци от Вишеград/Босна/ до Байина Баща/Сърбия/; Каьонинг по р. Рача и SUP по Дрина веднага след стената на яз. Перушац

Как?
Ден 1-ви: Пътуването! Тръгваме от София рано сутринта на 14-ти. Амбицията ни е да пътуваме спокойно, за да сме във Вишеград (Босна и Херцеговина) по светло и да имаме време да разгледаме забележителности. Пътьом ще разгледаме популярния дървен град на Емир Кустурица. Ще са ни необходими и хранителни запаси за следващия ден, които трябва да си набавим.
Преди да падне нощта ще приготвим екипировката и ще се разпределим по лодки. Ще нощуваме в уютна къщичка за гости на края на града.

Ден 2 – ри: След задължителното кафенце, се подготвяме за отпътуване. Ще се разходим по прословутия Вишеградски мост, построен през 16век и из уличките на Каменния град “на ъгъла” между реките Дрина и Рзав. Преглеждаме екипировката и всичко необходимо два дни и една нощ по река Дрина. Като за начало няма да прекаляваме с грабането. В началото ще ползваме течението и ще приложим минимум усилия. През този втори ден ще влезем в каньона на север от Вишеград, ще видим останките от античния град Хратар. Ще спрем за почивка около обяд и не след дълго ще излезем на мястото, където ще нощуваме край реката. Домакините ще ни приготвят вечеря и гарантирано ще създадат гостоприемна атмосфера. Ще отпочинем и ще се подготвим за следващия ден и предстоящите 35 км, в най-недостъпната част на каньона.

Ден 3 – ти: Продължаваме нашето пътешествие по реката. Стягаме екипировката и продължаваме надолу по течението възможно по-рано. Подминаваме няколко рибарника и къщички на двата бряга на реката, която прави рязък завой на изток. Само след няколко километра ще спрем за почивка в ръкава на Камениски поток. Тук ще преминем през най-тежкия участък от реката, където в продължение да близо 20км няма удобни места за излизане. Течението изчезва почти напълно и това допълнително ще ни забави. Тук обаче са и спиращите дъха гледки. Безкрайни отвесни скали влизат във водата, от тях стърчат вековни дървета. Реката постепенно се разширява и преминава в язовир Перучац. Ще излезем малко преди стената на язовира, където ще ни чака транспорт. Ще се настаним в малък семеен хотел в гр. Байна Баща. Ще вземем душ и ще вечеряме край реката като няма как да не пробваме местните деликатеси.

Ден 4 – ти: Ще трябва да сме в форма, защото ни чака епичен ден. Ще се подготвим за предстоящия каньонинг в парк Тара. Очакват ни 4 часа в недостъпния каньон на р. Рача. Следобяд ще се върнем в хотела, ще отпочинем за кратко и ще тръгнем към началната точка за влизане по течението на реката със SUP. В тази част, реката е доста по-палава. Водата мърда под краката ни, а под повърхността прозира живописния ландшафт. Ще се насладим на красотата на водопада Врело, покрай който ще преминем. След още 2 часа по реката, ще достигнем до култовата къщичка, построена върху огромен камък, насред реката. Там ще излезем точно на мястото, където ще отседнем. От тук нататък, ще го даваме по-спокойно. Ще имаме една последна релаксираща вечер и време да споделим емоциите, преживени през изминалите дни.

Ден 5 – ти: Последния ден ще направим кратка отбивка до манастир Рача и ще поемем по нелекия път към дома.

Кой е поканен?
Всички навършили 18 години

Организационна такса:
500 лв. на човек

Какво е включено в цената?
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, жилетка, шприцка, суха торба)
• Инструктор/ водач по време на двудневното гребане
• Инструктор/ водач по време на SUP спускането
• Инструктор/ водач по време на каньонинга
• Съпровождащ транспорт на багажа
• Снимки или видео от приключението

Допълнителни разходи:
• 3 нощувки в къщи и семейни хотели – около 60лв.
• Транспорт от и до България /Пътни такси/ – около 50лв.
• Застраховка (с включен спорт) за периода на пътуването – 7лв.

В цената НЕ са включени:
• Храната – ще пазаруваме заедно, ще се възползваме и от предимствата на местната кухня (всичко е по много и е вкусно)
• Магнити, сувенири и т.н.

Ще се справя ли?
Гребен опит е препоръчителен. Ако имаш съмнения обади се за да решим заедно.

Какво да си носим:
• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• връхни дрехи
• резервен чифт дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем /
• шапка за слънце
• подходящи обувки за ходене
• хавлиена или микрофибърна кърпа

Ако чакате отдавна това пътуване, не му мислете! Местата са ограничени!
Вили – 0879 422 986

Dunav delta kayaking

С каяци през делтата на Дунав

Ако през септември вече спомените от лятната ваканция, през юли започват да избледняват, а на теб ти се ще да запазиш още един незабравим спомен от 2019, продължавай да четеш!
Делтата на Дунав с каяк – поредното ултимативно приключение.
Делтата на река Дунав е втората по големина и най-добре запазена от европейските делти и мястото с най-висока концентрация на птичи колонии в цяла Европа.
Представете си как изследваме заедно мрежата от канали и езера в сърцето този жив организъм. Очакват ни 4 дни гребане, фотографиране, почивка и вдъхновяващи преживявания.
Присъединете към това епично каяк фото сафари.

Кога?
5-8 септември 2019

Къде?
Делтата на река Дунав/ Румъния

Какво?
Каякинг, снимане и къмпинг; 4 дни / 3 нощувки в Делтата на Дунав

Програма:

Ден 1:
Срещаме се в Тулча или пътуваме заедно с транспорт организиран от клуба. Придвижваме, оставяме автомобилите на паркинги и се впускаме в приключението, наречено: Делатата на Дунав. Очакват ни 17 км. гребане до самото сърце на делтата. Преминаваме през естуарен канал, заобиколен от скрити водни пътеки и езерца. Ще използваме времето си, за да наблюдаваме птиците и рибите, но няма да забравим да отделим време за почивка под сянката на някоя върба. Привечер ще разпънем нашия първи лагер.

Ден 2:
Денят започва от рано сутринта. Трябва да преодолеем почти 29 км. Ще се влеем в едно от най-големите езера през скрит канал, като внимаваме да не вдигаме твърде много шум и да не изплашим птиците. Продължаваме през водния лабиринт, пълен с лилии. Целта ни е Горгова, където ще се настаним в къща за гости. Тук ще имаме кулинарен уъркшоп и ще научим тайните на приготвянето на местните рибни деликатеси. 🙂

Ден 3:
След всичко до тук, време е за отпускане и релаксиращ ден. Гребането е само 16км. но пък си заслужава. Започваме с пресичането на второто по големина езеро в делтата на река Дунав – езерото Горгова. Ако имаме късмет и времето е спокойно, можем да видим скачащи риби над водата. Ако сме още по-големи късметлии и има вятър,ще се надяваме да е попътен и да играем по вълните. След около 8-9 километра достигаме до следващия лагер, където ще разпънем палатки и ще отпочинем. Ще се разположим в лагера на рибар. Ще се надяваме да има рибари в близкото рибарско село, за да научим някой техники.

Ден 4:
След закуска, пускаме каяците на вода и влизаме в един от най-красивите етапи – 20 км гребане до в Мурихиол през три езера и живописни картини, откриващи се пред „носа“ на каяка. Ще бъдем едно с делтата. Излизаме в ранния следобед. Събираме екипировка и се връщаме в Тулча при транспорта.
Ще се завърнем у дома с дузина адреналин във вашата система и някои страхотни снимки на вашето приключение.
ЗАБЕЛЕЖКА! Запазваме си правото да променим маршрута поради непредвидено водно ниво и неочаквана метеорологична обстановка.

Ще се справя ли?
Ако харесваш дивото къмпингуване, активен си, самостоятелен и търсещ, значи това е за теб.
Мин. Възраст 16 год.

Организационна такса?
460лв.

Максимални налични места: 10

Какво е включено:
– Каяци, допълнително оборудване (гребло, жилетка, сухи торби);
– Бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал) ако нямате лични;
– Водач;
– Нощувка в къща за гости
– Връщане до паркинга при Тулча

Какво НЕ е включено:
– транспорт до / от Тулча (Възможност за организиране или споделено пътуване)
– изхранване
– такса за паркиране

Какво да си носим:
– палатка, шалте, спален чувал (Ако имате)
– сезонни дрехи – тениски, шорти, панталони, топли дрехи за сутрин и вечер. Избягвайте памука, освен за спане
– дъждобран
– шапка с козирка
– слънцезащитен крем
– репелент срещу комари
– пластмасова или метална купа, лъжица, вилица.
– вода (минимум 6 литра), енергийни блокчета
– храна

Ако това е вашето приключение не му мислете! Местата са ограничени!
Не се колебайте да ни потърсите за още детайлна информация!
0887 915846 Илиян

St.Anastasia kayaking adventure

С каяк до о-в Св. Анастасия

Отново сме тук! В търсене на мистичните кътчета в България и в преследване на усещанията, носещи духа на миналото. О-в Света Анастасия е едно от тези места. Появил се след изригването на вулкан в миналото, островът се намира в акваторията на Бургаския залив и е единственият обитаем остров по българското Черноморие. Малкото късче скала е разположено на 6,5 км. южно от Бургас и на около километър и половина от най-близкия бряг. Мястото е интересно, не само заради причудливите форми, образували се от множеството морски бури и ветрове, но и заради историята си. Повече може да прочетете тук: http://goo.gl/Y4vENX или на място след като акостираме с каяците. Ако идеята ви допада обадете ни се!

Кога?

15 юни /събота/

Къде?

Бургаскии залив, о-в Света Анастасия

Какво?

Каякинг тур до острова и обратно.

Как?

Събираме се в събота около 9 00 на Лукойл преди местността Пода – на изхода от Бургас, посока Созопол. Придвижваме се до удобно място за влизане на вода. Ще гребем покрай брега в т.нар. “Цигански залив” и ще подберем най-краткия маршрут до о-в Света Анастасия. На острова ще хапнем, ще разгледаме забележителности и скални образувания – Гъбата, Дракона, Вкаменения пиратски кораб, Портата на слънцето. Ранния следобед ще се върнем почти по същия маршрут до колите.

Организационна такса:

55 лв. на човек

Таксата включва:

· Инструктор (Водач)
· Обучение (Особености при гребане в морски условия) – ако е необходимо
· Екипировка (двуместни и едноместни каяци – подходящи за море; шприцка, суха торба, гребло, жилетка, винилова торба за багаж )

Какво да си носим:

· Спортно облекло подходящо за гребане/ намокряне
· Резервен чифт дрехи и обувки
· Слънцезащитен крем
· Слънчеви очила (препоръчително)
· Шапка за слънце (препоръчително)

Програмата ще се проведе само при подходящи метеорологични условия. Ще разберем ден или два преди датата.

За контакти и допълнителна информация:
0887 915846 – Илиян

Ammuliani island kayaking

С каяк на Амулиани през май

Амулиани през май – готови ли сте да жертвата най-топлата вода в морето за няколко дни спокойствие и тишина, извън активния сезон? Ако да, значи това е вашето пътуване. Както всяка година, къпането и шнорхелите са задължителни, но акцента е върху гребането и почивката. Добре дошли на Амулиани през май!

Кога?
24-ти до 26-ти май

Къде?
Оранополи/ о-в Амумиални (Гърция)

Какво?
Каякинг тур около острова

Как?
Ден 1-ви: Събираме се в София, за да пътуваме целокупно с автомобили и бус. Пътуващите от другите градове ще се организираме допълнително как да се придвижим и да оползотворим празничния 24-май. Пристигаме в Оранополи следобед и се настаняваме в къмпинга, разположен точно срещу о-в Амулиани. След като разпънем палатките, ще отделим време да намокрим каяците и да направим кратък брифинг за това какво ни очаква на следващия ден. Естествено, ще се погрижим да запознаем с екипировката и особеностите на морския каяк начинаещите в групата.
Ден 2 – ри: На сутринта ставаме рано и се впускаме в тюркоазения полет по водата. Унесени в майското спокойствие и тишина, не след дълго се озоваваме до малките острови Пена и Дрения. Ще спрем за почивка и медитация, хипнотизирани от футуристичните пейзажи. Около обяд ще акостираме директно в една от таверните около пристанищното селце, за да се впуснем в кулинарно приключение. Следобедът ще е съчетание от гребане и плажуване, като привечер ще се приберем в къмпинга и ще си приготвим вечеря.
Ден 3 – ти: След закуска ще се отдадем на свободна програма без стрес и излишно напрежение. Ще се опитаме да си представим, че не е нужно да се прибираме. Ще направим кратка визита до Уранополи – градчето изходна точка за Атон, светата обител. Ще разгледаме забележителности като византийската кула на пристанището. По-големите ентусиасти могат да я разгледат и от вода. В ранния следобед ще съберем екипировката и ще отпътуваме, обладани от приятна емоция и с обещание да се върнем отново.

Кой е поканен?
Всички навършили 10 години

Организационна такса
200 лв. на човек

Какво е включено в цената?
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)
• Инструктаж/ обучение
• Водач

В цената не са включени:
• Транспортни разходи Уранополи (Може да се организира допълнително)
• Храна
• Настаняване

Ще се справя ли?
Ако се справяш с плаж и мохито!

Какво да си носим?

• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• долнище (при по студено време)
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънцезащитен крем
• шапка
• обувки, подходящи за газене във вода

Максимален брой участници: 12

Ако това е вашето пътуване просто ни се обадете! За подробна информация и записване – Илиян – 0887 91 58 46

kayaking bulgaria yantra river

Kayaking tour Drina river

Yantra is one of the most popular kayaking destinations in Bulgaria. This is no accident. In the downstream the river is slow. The shores are strewn with rocks and vegetation, making the kayaking on the river a magical experience. Paddling here is suitable even for complete beginners, so if you have passion for something new and interesting come with us.

DATE:

16 – 17 August

DURATION:

2 days

DESTINATION:

Yantra River

PROGRAM:

Day 1

9 00 – Meeting in the evening under the bridge of Nikola Ficheto in Byala.
9 30 – Instuctions and short kayaking training course
10 00 – 15 00 ч. – Paddling with the kayaks downstream, enjoing the peace and the beauty of the nature around the river
16 00 – Pulling out the kayaks of the river near Beltsov village where we stay overnight and prepare the camp

Day 2

10 00 – Entering the water
10 00 – 13 00 ч. – Kayaking by the river to Dunav river and we`ll turn back to Novgrad village
13 30 – Going out of the watter, packing up the kayaks and prepere to departure
14 00 – Departure

PRICE

55 EURO Adults
47 EURO Children

Group size

Min. 8 people
Max. 14 people

What is included:

Instructor/ Guide
Instructions/ Training
Eqipment – Tandem kayaks; Paddles; PFDs/Lifejackets
Camping equipment (tents, sleeping bags, bedspreads)

Activity Level

Moderate: For outdoor novices and above.

What to Wear & Bring

A change of clothes
Spare pair of Tennis or Hiking shoes
Towel
Shorts
Warm clothes
Sandals or flip flops
Food, favourite snaks
Hat
Light sweater
Food for the day, favourite snaksДва дни спускане с каяци по Янтра няма как да се пропусне. Един от класическите турове, който винаги носи много положителен заряд. Ще тръгнем от моста на Колю Фичето край гр. Бяла и ще се влеем в р. Дунав. Включете се и вие.

Кога?

16-ти и 17-ти август

Къде?

р. Янтра (Долното течение)

Какво?

Каякинг приключение

Как?

Ден 1-ви:
Пристигане в района на гр. Бяла – под моста на Кольо Фичето. След провеждане на инструктаж за гребане с туристически каяк, качваме се в лодките и гребем по р. Янтра. На обяд спираме за почивка, след което продължаваме по реката, към крайната точка за деня – с. Белцов. Там ще нощуваме на къмпинг в къща за гости. Ще вземем душ и хапнем под верандата.

Ден 2 – ри:
На сутринта отново събираме лагера и се отправяме на пътешествие по реката и се вливаме в р. Дунав, която ни впечатлява с величието си. Излизаме малко след с. Кривина и заредени с положителни емоции, се качваме на колите за да потеглим към вкъщи.

Кой е поканен?

Всички навършили 12 години

Колко струва?

89лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Инструктаж (обучение)
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)
• Бутилка минерална вода във всеки каяк
• Нощувка на палатки (палатки, шалтета, спални чували за хората,които нямат)
• Вечеря (Скаричка, Салати, Напитки)
• Снимки и видео от приключението

Какво не включва цената?

• Транспорт до град Бяла.

Ще се справя ли?

100% Ще гребем по течението. Няма да е трудно. Предвиден е постатачно дълъг преход за да видим реката, но не и да се преуморим. Лодките са за начинаещи.

Какво да си носим?

• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• шушляково долнище (при по студено време)
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем
• шапка
• подходящи обувки
• продукти за сандвичи, готови сандвичи за през деня
• шалте и спален чувал ако имате

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени!

Илиян – 0887 915 846

kayaking Dipaporos Greece

Каяк на Диапорос

Coming soon!


Новото предизвикателство през 2015 е о-в Диапорос в Грърция – за тези, които са заслужили своята алтернативна почивка. Ще редуваме активното гребане с продължителни почивки по екзотичните малки плажчета. Да оставим екстремното да си почине от нас и да отидем заедно на Диапорос! 🙂

Кога?

от 29-ти юли до 2-ри август

Къде?

о-в Диапорос/ Гърция

Какво?

Каяк + Къмпинг + Плажуване + Шнорхелинг

Как?

Очаквайте скоро пълната информация за организацията.

Кой е поканен?

Всички навършили 10 години

Колко струва?

320лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Инструктор
• Обучение (ако е необходимо)
• Бивачна екипировка (палатка, шалте, спален чувал)
• 2 нощувки на къмпинг “Реа”

Какво не включва цената?

• Транспорт – за хората от Варна и София можем да се комплектоваме по коли
• Храна

Ще се справя ли?

Това е т.е. релакс програма от лятото и баба ми ще се справи! 🙂

Какво да си носим?

• бански
• удобни обувки
• сандали/ джапанки
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънцезащитен крем
• шапка
• храна (колкото ще изядете за 5 дни; разбира се може да си пазаруваме и на място)
• личен спален чувал (за по-голям комфорт)

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени! Илиян – 0887 915 846

яз. Ал. Стамболийски

Two days kayaking Al. Stamboliiski dam lakeДва дни по река Росица и яз. Ал. Стамболийски

Coming soon!

Един уикенд в края на март, имащ за цел да ни изведе от зимното настроение и да ни даде устрем за нови приключения през лятото. Има някаква мистика около яз. Александър Стамболийски – не заради името му, не заради селото, което лежи на дъното му или заради древните крепости, които го заобикалят, а заради усещането да гребеш в тези води.

Кога?

28-ти и 29-ти март

Къде?

Севлиево/ Река Росица и яз. Александър Стамболийски

Какво?

Каякинг приключение

Как?

Ден 1

Ще пристигнем около обяд при с. Кормянско. Тези, които са дошли по рано могат да разгледат крепостта „Хоталич“. Както обикновено ще подготвим екипировката край река Росица и ще направим обучение за начинаещите, след което „скачаме“ в каяците и поемаме надолу по течението. Само след няколко завоя реката се разширява и естествено преминава в яз. Ал. Стамболийски, който е построен в землището на някогашното село Бара, чиито жители са изселени през 1952г. Около язовира навсякъде е обрасло с буйна широколистна гора. Бреговете са ниски и леснодостъпни от водата, изключение прави най-северния бряг, от който се издига панорамен скален венец. Ще си намерим подходящо място за излизане за почивка и следобедна закуска. Ще излезем привечер под с.Горско косово, където ще нощуваме ще оставим лодките на брега на язовира за да погребем и в неделя. Ще се върнем до началото с наш автомобил за да приберем колите в къщата за гости. Вечерта ще си направим вечеря в битова обстановка и ще отпразнуваме откриването на гребния сезон.

Ден 2

Ще станем по рано за да оползотворим деня. Ще слезем до язовира за да погребем на север към стената, където ще направим кратка разходка по брега. Ще натоварим екипировката и ще се върнем да обядваме в селото. В ранния следобед ще отпътуваме като по пътя ще спрем да водопадите „Мари скок“ и „Скрия скок“.

Кой е поканен?

Всички навършили 12 години

Колко струва?

69 лв. на човек 59лв. на човек (за деца под 16 год.)

Какво е включено в цената?

• Инструктаж (обучение)

• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)

• Нощувка на в къща за гости

• Съпровождащ автомобил

• Туристическа застраховка

• Снимки и видео от приключението

Какво не включва цената?

• Транспорт до началната точка при с.Кормянско.

• Храна (Ще трябва да си я купим предварително)

Ще се справя ли?

100% Ще гребем по течението на р. Росица. Лодките са за начинаещи, а и винаги можем да спрем за почивка.

Какво да си носим?

• топли дрехи

• шапка (може да е ветровито)

• резервни дрехи (в случай, че се намокрим)

• връхни дрехи

• слънчеви очила (препоръчително ако е слънчево)

• слънце защитен крем (по скоро за силното лятно слънце)

• подходящи обувки • продукти за сандвичи, готови сандвичи за през деня

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени! Илиян – 0887 915 846

Каякинг Караагач България

Kayaking Karaagach riverС каяк по река Караагач

The clear waters of the southern coast faces freshwater river Karaagach about a kilometer southern of town Kiten. This is one of the few places retained its charm from 25 years ago. Time seems to have stopped the river, which enters the mystical mountain Strandja. One of the most beautiful kayaking destination in Bulgaria. Come with us and feal the peace of a real recreational kayaker. It will be fun.

WHEN?

12 – 13 July

ACTIVITIE DURATION:

1 day

DESTINATION:

Kiten, Bulgaria, Karaagach River

PROGRAM:

Day 1

10 30 h. – Meeting at the barrier of camping “Kiten”
11 00 h. – Unloading the kayaks on the riverbank
12 00 h. – Instuctions and short training course
12 30 h. – Entry into the water and kayaking on the right tributary of the river that starts with quagmire.
14 00 h. – Pulling out the kayaks near the sea
14 30 h. – Lunch
15 00 h. – 18 00 h. Rappelling from cliffs above the river, relaxing, Volleyball, Diving
18 00 h. – Stretching the tents and preparing the camp fire and the BBQ

Day 2

9 30 h. – Waking up with hot tea or a cup of coffee.
10 00 h. – Jumping in to the kayaks and hit the water
11 00 h. – 15 00 h. – Paddling against the course to reach the narrowest part of the river, where we can rest on the kayaks under cool shade and watch the jumping mullet fish
15 00 h. – Going back to the camp
16 00 h. – Departure

PRICE

35 EURO Adults
30 EURO Children

What’s Included

 • Instructor/ Guide
 • Instructions/ Training
 • Eqipment – Tandem kayaks; Paddles; PFDs/Lifejackets
 • Camping equipment (tents, sleeping bags, bedspreads)

Activity Level

Relaxed: Adventure travel at its most relaxed pace

What to Wear & Bring

 • A change of clothes
 • Spare pair of Tennis or Hiking shoes
 • Towel
 • Shorts
 • Warm clothes
 • Sandals or flip flops
 • Food for the day, favourite snaks
 • Hat
 • Light sweater
 • Food for the day, favourite snaks

След миналогодишната разходка до Китен решихме и тази година да повторим гребането по р. Караагач (Китинска). Ще го направим еднодневно …

Караагач (в превод „Бряст”) е малка, но изключително интересна река. Водите й се вливат незабележимо под пясъка в едноименния залив, на около километър южно от гр. Китен. Двата й основни притока, водещи началото си от сърцето на Странджа планина, носят спомените за девствени гори и малки, никому неизвестни планински ручеи.
И ние ще докоснем тази живописна река в края на август. С нас ли сте?

Кога?

12-ти или 13-ти юли

Къде?

р. Караагач – Къмпинг Китен

Какво?

Каякинг

Как?

Ден 1-ви:
Пристигане в района на гр. Китен.
Разтоварваме екипировката и се запознаваме с каякинга не само като активност, а и като начин на живот. Правим план за деня и поемаме по реката.
В началото ще разгледаме блатото след моста – обрасло с безброй папури, образували лабиринти, в които ще се пробваме да се изгубим. След това ще излезем в основната реката и ще гребем нагоре срещу течението, докато не стигнем разклонение… Тук трябва да решим кой ръкав да хванем….
Гребейки нагоре, реката постепенно се стеснява, докато в един момент се наложи да слезем от лодките и да продължим пеша. Ще повървим и ще си изберем подходящо място за пикник в безлюдните гори на Странджа планина. След кратка обедна почивка ще се върнем при каяците и ще обходим и другия ръкав на реката. Връщаме се при устието следобед, за да имаме време да разпънем бивака и да се подготвим за вечерта.

Ден 2 – ри:
Ставаме рано сутринта и се надяваме на спокойно море, което ще ни позволи да гребем покрай чудните скали, южно от Китен. Ще можем да видим от морето плажовете на север то Лозенец. Ще се завърнем по обяд при къмпинг Китен, за да съберем багажа и да отпътуваме към дома със спомените за малката, но интересна река – Караагач.

Кой е поканен?

Всички навършили 10 години

Колко струва?

69лв. на човек
60лв. на човек (за деца под 15 год.)

За лоялните приключенци 10% намаление!

Какво е включено в цената?

• Инструктаж (обучение)
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)
• Бутилка минерална вода във всеки каяк
• Нощувка на палатки около реката (палатки, шалтета, спални чували – за хората, които нямат)
• Вечеря (Скара, Салати, Напитки)
• Снимки и видео от приключението

Какво не включва цената?

• Транспорт
• Храна за през деня

Ще се справя ли?

Реката е малка, но пък много живописна. Затова ще гребем бавно и спокойно и ще се любуваме на района. Спортистите ги оставяме за друг път 🙂

Какво да си носим?

• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• шушляково долнище (при по студено време)
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънцезащитен крем
• шапка
• подходящи обувки
• храна /сандвичи/ за през деня
• шалте и спален чувал ако имате

Ако идеята ви допада – не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени!

Илиян – 0887 915 846
Лозко – 0883 338 991

kayaking bulgaria yantra river

Yantra kayaking weekendКакякинг приключение по р. Янтра

Yantra is one of the most popular kayaking destinations in Bulgaria. This is no accident. In the downstream the river is slow. The shores are strewn with rocks and vegetation, making the kayaking on the river a magical experience. Paddling here is suitable even for complete beginners, so if you have passion for something new and interesting come with us.

DATE:

16 – 17 August

DURATION:

2 days

DESTINATION:

Yantra River

PROGRAM:

Day 1

9 00 – Meeting in the evening under the bridge of Nikola Ficheto in Byala.
9 30 – Instuctions and short kayaking training course
10 00 – 15 00 ч. – Paddling with the kayaks downstream, enjoing the peace and the beauty of the nature around the river
16 00 – Pulling out the kayaks of the river near Beltsov village where we stay overnight and prepare the camp

Day 2

10 00 – Entering the water
10 00 – 13 00 ч. – Kayaking by the river to Dunav river and we`ll turn back to Novgrad village
13 30 – Going out of the watter, packing up the kayaks and prepere to departure
14 00 – Departure

PRICE

55 EURO Adults
47 EURO Children

Group size

Min. 8 people
Max. 14 people

What is included:

Instructor/ Guide
Instructions/ Training
Eqipment – Tandem kayaks; Paddles; PFDs/Lifejackets
Camping equipment (tents, sleeping bags, bedspreads)

Activity Level

Moderate: For outdoor novices and above.

What to Wear & Bring

A change of clothes
Spare pair of Tennis or Hiking shoes
Towel
Shorts
Warm clothes
Sandals or flip flops
Food, favourite snaks
Hat
Light sweater
Food for the day, favourite snaksДва дни спускане с каяци по Янтра няма как да се пропусне. Един от класическите турове, който винаги носи много положителен заряд. Ще тръгнем от моста на Колю Фичето край гр. Бяла и ще се влеем в р. Дунав. Включете се и вие.

Кога?

16-ти и 17-ти август

Къде?

р. Янтра (Долното течение)

Какво?

Каякинг приключение

Как?

Ден 1-ви:
Пристигане в района на гр. Бяла – под моста на Кольо Фичето. След провеждане на инструктаж за гребане с туристически каяк, качваме се в лодките и гребем по р. Янтра. На обяд спираме за почивка, след което продължаваме по реката, към крайната точка за деня – с. Белцов. Там ще нощуваме на къмпинг в къща за гости. Ще вземем душ и хапнем под верандата.

Ден 2 – ри:
На сутринта отново събираме лагера и се отправяме на пътешествие по реката и се вливаме в р. Дунав, която ни впечатлява с величието си. Излизаме малко след с. Кривина и заредени с положителни емоции, се качваме на колите за да потеглим към вкъщи.

Кой е поканен?

Всички навършили 12 години

Колко струва?

89лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Инструктаж (обучение)
• Пълна екипировка за каяк (каяк, гребло, спасителна жилетка)
• Бутилка минерална вода във всеки каяк
• Нощувка на палатки (палатки, шалтета, спални чували за хората,които нямат)
• Вечеря (Скаричка, Салати, Напитки)
• Снимки и видео от приключението

Какво не включва цената?

• Транспорт до град Бяла.

Ще се справя ли?

100% Ще гребем по течението. Няма да е трудно. Предвиден е постатачно дълъг преход за да видим реката, но не и да се преуморим. Лодките са за начинаещи.

Какво да си носим?

• шорти(или бански)
• сандали (или джапанки)
• шушляково долнище (при по студено време)
• връхни дрехи
• слънчеви очила (препоръчително)
• слънце защитен крем
• шапка
• подходящи обувки
• продукти за сандвичи, готови сандвичи за през деня
• шалте и спален чувал ако имате

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени!

Илиян – 0887 915 846

Каяк по река Велека

Kayaking weekend Veleka riverКаякинг уикенд по р. Велека

Река Велека е една от най-дивите и красиви реки в България. Водите и протичат през някой от най- труднодостъпните долини в Странджа планина и носят спомена за отминали времена с непознати аромати и гъста растителност. Около реката витае духът на древни езически ритуали, преплетени с християнски традиции. Емоциите са необясними … Ако искате да опитаме поне малка част от усещането Велека това е момента.

Кога?

20-ти и 21-ви Юни

Къде?

р. Велека, с. Синеморец

Какво?

• Обучение – каяк в спокойни води.

• Каякинг по реката.

• Какякинг в морето при подходящи условия.

• Плаж на живописната лагуна.

• Къмпинг край реката.

Как?

Пристигаме към обяд в събота на моста при с. Синеморец близо до моста над река Велека. Разтоварваме екипировката и се правим кратко инструктаж/обучение, свързан с правилното боравене с екипировката и гребането с каяк в спокойни води. Вече подготвени можем да се отправим с каяците към приказния плаж за да се насладим на следобедното слънце.

След завръщане на входната точка, в късния следобед, се заемаме с разпъване на палатки на удобно място край реката и подготвяме лагера. В остатъка от деня можем да се насладим на уникалния плаж на устието на реката или в разходка из живописната Странджа. По-късно вечерта се прибираме в лагера и приготвяме вечеря. Наспиваме се добре, защото ни чака дълъг и изпълнен с емоции ден.

Рано сутринта (когато е прохладно и свежо) влизаме на вода поемаме по реката. Като цел ни е превземането на колкото се може повече от дивата част на реката. Костенурки, водни лилии, паднали дървета и аромат на зеленина ни съпровождат по време на целия преход. Излизаме за кратка почивка и презареждаме енергия със сандвичи и енергийни блокчета и поемаме с каяците на обратно, чувствайки приятната умора и напрежението в ръцете. Стигаме до устието, където реката среща морето. Там може да си починем на горещия пясък разхлждани от морските вълни. Събираме каяците и отпътуваме с надеждата отново да посетим това това прекрасно кътче от Българската природа. [image_frame style=”border” align=”left” alt=”ersda” width=”550″]https://outdoor-bulgaria.com/wp-content/uploads/2014/01/veleka-river-2.jpg[/image_frame]

Кой е поканен?

Всички навършили 14 години

Колко струва?

Цена с отстъпка 69 лв. на човек

Какво е включено в цената?

• Инструктаж (обучение)

• Инструктор (Водач)

• Пълна екипировка за каяк (двуместни и едноместни каяци, гребло, спасителна жилетка)

• Бивачна екипировка – палатка, шалте, спален чувал (за тези които нямат)

• Професионално фото и видео заснемане

Какво не включва цената?

• Транспорт

• Храна Дали е нужен опит? Едва ли! Та нали идеята е да се научим точно сега.

Какво да си носим?

• шорти(или бански)

• сандали (или джапанки)

• шушляково долнище (при по студено време)

• връхни дрехи

• слънчеви очила (препоръчително)

• слънце защитен крем

• шапка

• подходящи обувки или сандали

• храна за 2 дни

Ако идеята ви допада не се колебайте и ни се обадете! Местата са ограничени!